Orhun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnanilmaz bir değişim olacak, özellikle olumlu yönde. Ama, her teknolojik gelişimde, bir şeyimizi kaybediyoruz, doğa ve kendimizle bağlantımızı.

İnternetin keşfinden sonra, ilk bilgisayarı alan kişi, şu an ki yapay zeka karşısında duyduğumuz hayranlığı duyduğuna eminim bundan 30 sene önce. O günden bugüne, elimizden neler gitti? (Arkadaşlıklar, sohbetler, doğada vakit geçirme, felsefe vb vb)

Aynı varoluşsal sorunlar yapay zekanın artması ve insanın git gide transhumanist bir canlıya dönüşmesi(yarı robot) kaygıları beraberinde getiriyor.( Bir yandan blockchain teknolojisi de geliyor)

Elon musk'in "yapay zekanın nükleer silahlardan bile daha tehlikeli" olabileceğini söylerkenki mesajinı şimdi ve ileride daha da iyi anlayabiliriz. Ama, ben insan varoluş felsefesi hakkında, eğer buna karşı bağışıklığı olanların(kendinin farkında) yapay zeka ile birlikte çok ileri hayat kalitesine ulaşacağını düşünüyorum. Bunu kendimde de görüyorum.

Sonuç olarak bu konuda çok olumluyum, çünkü yanınızda bir asistan, size her türlü bilişsel bir iş dahi her noktada yardımcı oluyor. Sizi uyandırıyor, kahve getiriyor, hastalara yardimci oluyor vb vb.

Örneğın Hasta bakıcılık bugün en stresli işlerden birisi olarak adlandırılıyor. Hatta uzun ömürle bağlantılı telomerlerin, kronik hasta bakıcı olanlarda azaldığına dair araştırmalar var. Yapay zekalar en azından yükün bir kısmını alabilir. Raporlama yapabilir, saatinde herşeyi yapabilir daha senaryo çok. Zorlu şartlarda madenlerde çalışabilir, ağırlıklar taşıyabilir, kazaları önleyebilir.

Bütün bunlar olurken, homo sapiens olarak insani derinliği unutmadan ve bir matrix için kaybolmadan yaşarsak inanilmaz bir hayat olur. Yapay zeka ve kendini bilen insan kombinasyonu
Yapay zeka geliştiğinde, insanlar belki bilime daha çok vakit ayırabilir.
Bir çok insan hayatta geçinebilmek için kendisini kısıtlıyor.
Bir işe gireyim 20-30bin tl maaş alayım, ailemi geçindireyim derdinde.
Yapay zekaların artması sonucunda insanlar belki sevdiği işlere yönelebilirler.
Tabi bu işin maddi boyutu da var.
Devletler bir şekilde insanların geçimlerini sağlamaları gerekiyor.
İlerde acaba farklı gezegenlere yayılır mıyız ya da ölümsüz olur muyuz diyorum