sefasaygan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
2019 yılında üniversitem bitti fakat normalde askerlik ertelemesi 2025 yılının son ayına kadar görünüyordu ocak ayına kadar ama şöyle bir durum oldu ocak ayından sonra baktığımda e devlette görünmemeye başladı ben de sandım ki hata vardır herhalde kapattım neyse dedim bir kaç gün sonra polis çevirmesine takıldığımda asker kaçağı görünüyorsun diye bana tutanak tuttu ve yarın askerlik şubesine gitmemi söyledi.

Askerlik şubesine gittiğimde 2022 yılın başından beri bakaya kaldığımı ve o yıldan ocak ayına kadar ceza yediğimi gördüm, mecburen iş dolayısıyla bedelli yapacaktım.
104 bin tl bedelli ücreti var tamam ama orada bana çıkan bedelli ücreti 124bintl + 7bintl de vergi borcu vb. toplamda 131bintl olarak çıkmış.

Benim anlamadığım ben ocak ayından önce polis çevirmelerinden geçtim sorgulandım bir kaç kere hatta sicilimi kontrol eden polis bile oldu da bakaya kaldığım ortaya çıkmadı nasıl olur da bir anda ocak ayında 1 yıldır bakaya kaldığım ortaya çıkıyor, hadi onu geçtim bana 27bintl ceza yazmalarını anlayamadım ocak ayındaki cezayı yazsa yine anlarım, ben il değişikliği yaptım ertelemeyi tecil diye bildiğim için rahat takılıyorum hayatımı idame ettirmeye çalışırken şimdi kredi çekerek hayatımı sürdürmeye çalışıyorum.

mecburen 124bin tl bedelli askerliğini bir türlü ödedim süresi geçecek diye 7bin tl olan duruyor halen.

Şimdi bu durumda bana yazılan cezalar için bir şey yapmam gerekir mi ne yapmalıyım sizce?
Bu konuda bana kesilen cezalar geri alınabilir mi avukat aracılığıyla ya da itiraz vb. Bilgisi olan arkadaşlar bilgisini paylaşırsa diğer arkadaşlar içinde yardımcı olacaktır.
Aynısı 2015'te bana oldu kaydımı dondurunca okul tecili iptal etmiş. Polis çevirmesinde durumu öğrendim direk şubeye gittim nasıl tekrar tecil ederiz diye (bedelliyi bekliyodum)
2 gün süre + 81 TL yol parası verdiler 2 gün sonra git Çanakkaleye birliğine teslim ol dediler. Gözüm karardı, başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bitirdim geldim 7 gün eksiğim çıktı tekrar çağırdılar gitmedim askerlik düşünce 2. Tezkereyi gönderdiler 😁 hem 12 aylık hem 6 aylık tezkerem var 😁

Senin konuya gelecek olursak hocam tam emin olmamakla beraber alamazsın diye biliyorum. Ama araştırmakta fayda var