PetitJoueur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgisayar çıktığında hesabı kağıt kalem ile yapanlar, internet çıktığında araştırmayı kütüphanelerde yapanlar da bence aynı düşüncelere girmiştir. İnsanı köreltiyor mu? Evet. Ama bunu "yapay zeka" ile kısıtlamamak lazım. Bilgisayar, internet de aynı şeyi yapıyor. Hadi bırakalım diyebiliyor muyuz? Hayır. Herkesin çılgınlar gibi almak için geceden sıra beklediği akıllı telefonlar çok mu farklı? Herkes kendine dokunan kısmıyla ilgilenir olayın. Gün gelir mühendisliğin de önüne çıkacak eminim. Hem de çok sağlam çıkacak. O zaman da şimdi olduğu gibi işini layıkıyla yapanlar gün yüzüne çıkacak, geri kalan kısım da silinip gidecek piyasadan.
Bilgisayar ve internet okul arkadaşlarımın neredeyse hepsinin evlerine girdiğinde ben evde ansiklopediler ile ödevlerimi yapıyordum. O zaman çok üzülmüştüm.
Şimdi görüyorum. Okumak yerine internetten cevap bulanlar sorularının cevaplarını google da bile bulamıyor. Doğrudan cevap almak için forumlara ya da GPT ye yazıyorlar.
Hayat kolaylaştıkça insanların geneli bu kolaylığa uyum sağlayacak. Kolaylıklar arttıkça insanlar mücadele etmekten daha da uzaklaşacaklar.
Ve süreç, olağan üstü derecede kolay olan işlemleri bile yapamayacak insanları yaratacak. Wall-e filminde olduğu gibi rahatlığa alışan insan hep daha fazlasını isteyecek
ve en sonunda kendi başına hiç bir şey yapamayacak hale gelecek. Sonrası biraz karışık.

Sizin de dediğiniz gibi yeni gelişmelere uyum sağlayanlar ve işini düzgün yapanlar hayatta kalacak. Kalanı sadece büyük firmaların "pazar" olarak gördüğü kitleler olacak