Teşekkür ederim ilgine hocam.
Borcu ödeyecek durumum yok şuan. Bir kaç olumsuz yönde giden işlerim nedeniyle sıkıntıdayım, kurtarmaya çalışıyorum.
İcra yazısı geldikten mal bildiriminde bulunduğumu varsayalım. Maaşlı bir işim olmayacak o yüzden gelir artışım olmaz. Yani sadece bankaya küçük miktarlarda giriş çıkış olur.
Avukat ile anlaşmayı reddetsem ödeyemiyorum diye. Taksitlendirme de yapamam. bu borcun aktarılmasını beklesem bir sıkıntı yaşar mıyım bu süreçte?
Borç ödenmediği her süre hayatınızı etkiler maalesef. Buna en basit örnek, hesabınıza giren paralara bloke konulabilir, bu tutarlar yüksek ise gelirde meydana gelen artış olarak kabul edilip yine dava açılabilir. Bu dilekçeleri verirseniz, yasal anlamda herhangi bir disiplin hapsi cezası almanız söz konusu olmaz ve en azından hapis cezasını kanunen ortadan kaldırmış olursunuz.
Borcun varlık yönetim şirketlerine devredilme süresi bazı bankalarda 1-2 yıl, bazılarında 4-5 yıla kadar sürebiliyor. Özellikle düşük tutarlı krediler 6-7 senede bile devredilebilir faiz eklenip. Gözlemlediğim kadarıyla en geç varlık yönetim şirketlerine devredilen borçlar genelde Enpara Finansbank borçluları oluyor, en kolay ve çabuk devredilen bankalar ise Akbank ile Yapı kredi. Tabi bu sadece çevremde gözlemlediğim durumlar, resmi istatistikler belki farklı olabilir.