MusGe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir arkdaşım ceza alıp 15 dakika boyunca bir köpeğe tekmil verip selam durmuştu.. Bir iştima sırasında ise astsubay çavuş rütbesindeki takım komutamınız bölükten birine benim rütbem nedir diye sormuş çocukta astsubay yüz başı diye cevap vermişti hepimiz gülüp bölükçe ceza almıştık. Bu iki anı unutamıyorum çok komikti tabi ceza olarak biraz sürünmüştük ama olsun.
Güldüm baya 😅 o durumda bende olsam gülerdim net

OzanPsd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Van da Görüntü İzleme olarak, havelsan ekibinin kurduğu konteyner de görev yaptım.
Görev süresinde 8 saat tek başıma 100 adet sabit kamera, 5 adet PTZ kamerası ile devriye atıyordum ve bir çocuğun tellere yaklaştığını gördüm...
Telin yanına uzanıp, " Mast " yaptığını görmüştüm.
Bazen tellerin yanına arabalar park ediyordu ve izlemek zorundayım. Gece görüşünü aktif ettiğim de arabanın içerisinde sevgilileri izliyordum... İzlemek zorundaydım tabi (:
Daha neler neler (:
Çok riskli şeyler ben orda olsam kesin korkuturdum

OnukBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sivas Şarkışla Kazancık Jandarma karakolunda askerlik yaptığım dönemde aynı zamanda karakolda yemekleri ben yapıyordum. Birgün terlik atlet ile yemek yaparken köyden bir kaç vatandaş ile il jandarma 'dan habersiz denetlemeye gelen bir yarbay karakolun mutfağına girdi.

Aramızda geçen konuşmalar

Yarbay : Kolay gelsin askerağa
Ben : Sağol
Yarbay : Nabıyorsun bakalım
Ben Ne yapayım çorba yapıyorum ( bir yandan da corbayı karıstırıyorum )
Yarbay: Tamam kolay gelsin ;

Dedikten bir kaç dakika sonra bizim karakol komutanın odasından sesler yükselmeye başladı.

Daha sonra karakol komutanı mutfağa gelip sen beni yaktın bende seni yakıcam dedi. Bana söylediğine göre tam bir hafta sonra yarbay tekrar teftişe geleceğini o asker ( ben oluyorum ) tam teşekküllü görmek istediğini aynı zamanda yemek tekmilini vermediğimi söyleyip gitmiş.

Yarbay'ın tekrar geleceği gün karakol komutanı beni tam takım giyindirmişti en son yerlere gül suyu döküyordu.

Sonuç : Yarbay karakola geldi ben töt korkusuna o yemek tekmilini öyle bir verdim ki . Komutan'da ben de rahat bir nefes aldık . Böyle bir anım olmuştu.

İnşallah ceza yememissinidur hocam 😌

bycaos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
anlatıyorum hemen.
Gece 2 canımız çorba çekti gittik konyalıya. Tam dönüşte ekip durdurdu gbt yaptı ve asker kaçağı olduğum çıktı ortaya ama ben kaçmıyorum yani.
Neyse 15 gün içinde şubeye gitmem gerektiğini söylediler yolladılar.
Bende gittim şubeye girdim doktor beni kontrol etti hastaneye sevk verdi.
Hastanede ölçüp biçtiler botuma kiloma baktılar.
Heyete yolladılar. Heyet dedi gel 1 yıl erteleme verelim kilo ver gönderelim seni.
Bendede troit bezlerinde sorun vardı onu söyledim tamam 1 saat sonra gel belgeni al dediler.
Gittim belgemi almaya baktım çürük raporu vermişler.
Yanımdada benden kat ve kat kısa ve kilolu bir arkadaşım vardı adı emre. Onada 1 yıl erlteme vermişler.
Tabi diğer şişman olanlar çürük alamadı için beni torpil falan var sanıp şikayet ettiler ama komutan 1 kere imza atmış geri dönüşü olmaz.
O bahsettim emre kardeşim litvanyada bir bayanla evlendi hayatını kurtardı aynı zamandada kendisi benim gibi tüp mide ameliyatı olup fazla kilolarından kurtuldu.
Kısaca askerlik anım bunlardan ibaret emre kardeşimde devrem olur devrem yok demiyorum en azından 1 saat sürdü askerliğim totalde. Girdim şubeye çıktım paşalar gibi.

Not: hemen vatan haini ilan etmeyin. Eğer gerçekten kilo sorunum olmasa ölümü göze alıp tüp mide ameliyatı olmazdım!
😌 Bence girmeden çıkmış arkadaşın

yahyaozinanir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birlikte 6 er olmamızdan dolayı denetleme haftası birlik komutanı albayla duvar örmüştük biz her ne kadar komutanım durun biz hallederiz desekte söylediği söz şuydu Atatürk askerlerini cephede yalnız bıraktı mı savaş varda ben mi savaşmıyorum sizle şuan yapılacak hizmet bu bunuda beraber yapacağız deyip kazmayı eline alıp duvar temelini kazmaya başlamıştı.
İşte gurur duyulacak birisi 🥰😌