daha da kötü olacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum. yazılım işi yapıyorsun sanırım. yazılım bir işletmeye yazılıyor. o işletme daha iyi para kazanmak, büyümek ve kapasitesini arttırmak için yeni yazılımlar yaptırıyor veya satın alıyor. hele hele farklı alanlarda yazılıma ihtiyaç duyması için o alanlara girmesi, zaman ve para harcaması gerekiyor. önümüzdeki dönemde faizlerin yükseleceği beklentisi firma sahiplerini yeni yatırımlar yapmaktan alıkoyuyor. hatta elindeki ile yetinmeye, "gittiği yere kadar gitsin" mantığına sürüklüyor. para kazanmayı, yüksek kar elde etmeyi pekçok firma bıraktı. bir arabanın, banka faizinin daha çok ve risksi getirisi olmaya başladı. herkesi işi tekledi. eski müşterilerin de zamanla bunu farkedecktir. eğer varfa finans müdürleri, şirket ortaklarının kafasının etini yemeye çoktan başlamıştır. otelinden atölyesine tamircisinden plastik üreticisine kadar herkes aynı...

ben... şirketi kapattım. ne ssk ne bağkur.. ne muhasebeci, ne çalışan... ne müşteri ne de "Allahım yarın ne olacak, bu maaşlar ödenemezse ne hale gelirim, insanların yüzüne nasıl bakarım" dertlerinden kurtuldum. neyse ki çalışan arkadaşları sağa sola işe sokmayı becerebildim. bir daha mı... asla....