Allah şahidim ki, Altus marka bir mağazaya gittim geçen hafta anadolu yakasında bir ilçede. Alacaklarım için bana 40 bin tl fiyat verdi, kartvizitini verdi, arkasına rakamı yazıp imza attı. Haftaya almaya gittiğimde bana 61 bin tl dedi şoka girdim. Abi dedim sen ne diyosun 1 hafta önce geldim 40 dedin şimdi %50 zam yapmış 61 bin tl diyosun. Kendi kartvizit ve imzasını gösteriyorum bana tek dediği niye böyle yazmışım bilmiyorum ama bir yanlışlık olmuş olmalı dedi.
Aynı lafı dedim içimden, esnaf kazansın, büyük yerler hep kazanıyor. Sonra çıkarken dükkandan dedimki kendime sen gerizekalısın. Karşındaki adam seni dolandırmaya çalışıyor. %50 zam 1 haftada hangi markanın ürününe zam geldi, tabiki hiçbirinin, hatta hiç gelmedi. Ama bu çakal esnaf heralde bizi genç cahil gördü yaslamaya çalıştı. Bir daha ben oraya uğrarmıyım hayır, bir daha küçük esnaftan birşey alır mıyım ? yine hayır. Ya hatta 2 gün önce üsküdar sahilde ana caddede bir börekçiye girdim, küçük esnaf kazansın dedim, karşısında bülent börek vardı mis gibi yok dedim bu börekçiye giriyim küçük esnaf kazansın. Sonuç ne oldu ? adamın ana caddede dükkanı var pos cihazı yok, üstelik yediğim börek bütün gün midemi yaktı kavurdu mahvetti.
Küçük esnaf pişmanlıktır, gidin paranızla insan gibi hizmet alın, aldığınız hizmeti beğenmediğinizde karşınızda sizinle kavga eden terbiyesiz bir esnaf da bulmazsınız.