Arkadaşlar başımdan geçen iki ayrı olayı anlatıp küçük esnafın neden batmakta olduğunu ve neden batması gerektiğini gözler önüne sereceğim.
1. olay tütüncü :
Mahalledeki bir tütüncüye (cadde üzeri) nargile tütünü siparişi verdim ve getirirse araması için de numaramı bıraktım. İstdiğim tütün de Dozaj Black Subzero idi ve adam arayıp getirebileceğini söyledi fakat söylediği fiyat piyasa fiyatının iki katıydı neyse mahalle esnafıdır kazansın dedim ve olur dedim. Buraya kadar sıkıntı yok ancak adam benden yarısını ücretin yarısını kapora olarak ibana atmamı söyledi içimden sövüp cevap vermedim sonra tekrar mesaj atıp kararınız nedir diyor sanki galeriye Mercedes getirtiyoruz ****.
Birinci olay şark kurnazlığı veya düpedüz ahmaklık ancak ikinci olay ise düz ahlaksızlık.
2. olay kuş yemi :
Bugün Trendyol üzerinden Kartal Cevizli'de bulunan Almila Petshop'dan Gold Wings blok ve Eurogold mama söyledim. Sipariş gelince yaşadığım duygu ise tarifsizdi (keşke hıyar yollasaydı) adam Euro Gold mama yerine piyasanın en ucuzu olan Mavi Yeşil'in benzer ama çok daha kalitesiz bir ürününü yollamış üstelik bu yine iyi Gold Wings blok yerine markası belirsiz bir şey yollamış (altında bilmem ne akvaryum yazıyor önünde bir şey yazmıyor). Kuş ürünlerinden anlamayanlar için ufak bir örnek ile açıklayayım; Manda sütlü köy yoğurdu söyleyip parayı peşin veriyorsunuz ama kapınıza BİM'den alınmış Dost yoğurt geliyor aynen öyle bir durum ayrıca görselleri de bırakıyorum..
İşte bu tip üçkağıtlar ve kurnazlıklar ile kazançlı çıktığını sanan küçük esnaf batıyor ve batmalı da....