İsimden de anlayacağınız üzere teknolojik ürünlerden ilerleyeceğim, tabii önümüze başka fırsatlar çıkarsa onları da değerlendiririz. Bu konuyu açmamın sebebi bu işin içinde olanlarla 1 konuda fikir alışverişi yapmak istiyorum. Sosyal medyada olsun forumda olsun hep "trendyol kazancınıza ortak oluyor, onun yerine gidin kendi sitenizi açın, 100 liraya ürün satsanız elinize 18 lira kalır" gibi şeyler görüyordum fakat gençlik hevesi mi dersiniz bilemem, mağazayı açtım. Ayriyeten kendi websitemi, dolap hesabını falan da dizayn ediyorum tabii.
Konuya gelecek olursak, abi videoda adam anlatıyor işte 100 liraya ürünü satıyosun bunun %25 komisyonu var 35 lira kargosu var iadesi var %18 kdvsi var cartı var curtu var senin eline 18 tl kalır diyor. Açtım sözleşmeyi hesap yapıyorum Misal kulaklıklarda komisyon %7-12 arası değişiyor. Kargo 21 tl + kdv, ayrıca iadede de para almıyor kargodan. Hadi kdvyi de düşmedin nasıl cironun %82sini alıyor bu platform hocam ben mi bir şeyleri yanlış biliyorum?
Kesinlikle çok haklılar o yüzden o hesabı referans alabilirsiniz. Kendi sitenizi açın TikTok ve İnstagram üzerinden reklam videoları ile dropshipping yapsanız bile daha mantıklı. Örneğin trend olan bir ürün var sallıyorum duş başlığı olsun çakıl taşlı filtreli vs olan. Bu ürünün videosu zaten her yerde dolaşıyor. Bu ürüne reklam çıkıp kendi websitenize trafik çekmek her türlü daha mantıklı. Komisyon yok kargo bedava olayı şu bu yok. Yani güzel bir reklam yönetimi ile ortalama diyorum bakın 100 TL'lik reklamdan 600 TL'lik sipariş aldığımı biliyorum. O yüzden ben sizin yerinizde olsam TR pazaryerlerine asla girmem. He şuan sen varmısın dersen ben varım pazaryerinde ama Shopify'da 100 TL'ye sattığım üründen cebime örneğin 50 tl giriyorsa Trendyol'da 10 TL giriyor