Merhabalar. Biraz uzun bir yazı olacak. Annem anneannem ve ben yaşıyoruz, babamı küçük yaşta kaybettim. Ülkemizde yaşanan depremlerden dolayı ailem baya kötü bir duruma geldi. Annem panik atak hastası olduğu içinde evde duramaz bir duruma geldi. Bende biriktirdiğim paramın üzerine biraz daha koyayım en azından araba alayım bir süre arabada kalırlar dedim. Sonrasında elimdeki en büyük şeyi yani kanalımı satmaya karar verdim. R10 hesabım kapalı olduğu için facebook üzerinden yt kanal satış diye gruplardan birine post açtım. Sonrasında birisi postun altına yanıt verdi. Facebook üzerinden konuşmaya başladık. Fiyatta vs anlaştık numaramı istedi whatsapp üzerinden konuşmaya başladık. Sonra bana r10 hesabının olduğunu vs söyledi, olumlu tradelerini vs gösterdi, kısacası güven verdi. Normal şartlar altında olsa güvenmem ama sıkıntılı bir sürecin içerisinde olduğum için güvendim. Bu arada bir sıkıntı olmasın diye profili vs paylaşıyorum çünkü şikayetçi fln oldum yanlış bir şey de yapmak istemiyorum. Her neyse benden kanalın ve adsensin bilgilerini istedi, adsense hesabım başka bir mail ileydi ve içerisinde 7300 tl vardı. bende bilgilerimin hepsini paylaştım. Sonrasında bilgisayarıma bağlandı kanalı inceledi vs devir işlemi yapıcam ben aracıyım alıcısı var fln filan dedi bir şeyler yaptı. Sonra 2 gün boyunca ulaşmayı denedim, arıyorum işte traştayım, yemekteyim, ofise geçicem fln dedi. Böyle bahanelerle 2 gün oyaladı. Sonra baktım bu iş olcak gibi değil. 2 günün gecesi adama size ulaşamadığım için ticaret yapmak istemediğimi söyledim. Sabah oldu hala ses seda yok hiçbir şey yok. Kanalın kurtarma bilgilerini değiştirmiş ama sadece benim kurtarma olarak girdiğim mail kaldığı için o maille hemen kanalı geri aldım. Sonra adsenseyi almayı denedim. Adsense bilgilerini full değiştirmiş. Hal böyle olunca adsense hesabıma erişemedim. Sonrasında da adamı epey aradım açmadı. En son bi açtı kafam çok güzel eve gidince atarım bilgilerini fln dedi. Adsense üzerindeki telefonun annesine ait olduğunu annesinin uyuduğunu vs söyledi. Baya aradım uğraştım aradan 2 gün geçti halen bilgilerimi alamadım. Telefon açtım yine baya açtı düğüne gidiyorum fln dedi bende kurtarmaya çalıştığkm için hesabı kod gelecek o kodu alayım git düğününe fln dedim. Annesine ulaşamadığını vs söyledi bana. sonra adama 29 şubattan 4 marta kadar ki süreçte hesabımı gasp edip, alıkoyduğunu, iyi niyetimi suistimal ettiğini ve hesabımdaki 7300 tl ye bu tarih arasında dokunursa benim mesul olmadığımı ve adli işlemleri başlatacağıma dair bir mesaj gönderdim. O sırada da adsense hesabını daha önceden açtığın bir cihazla kurtarılabildiğini öğrendim. Hesabı alayım diye nasıl oldu bilmiyorum epey bir uğraştım ve aldım. Ama hesabımdaki tüm para çekilmişti. Sonrasında adam ise beni kumpasa düşürerek para koparmaya çalıştığını vs söyledi. 5 dk sonrasında da aradı adını tam hatırlayamadım bir hukuk bürosundan aradığını benim ona kumpas kurduğumu her şeyi kendi rızam ile verdiğimi fln söyledi şok olduk. Sonrasında whatsapp üzerinden adsense kurtarma bilgilerindeki telefon numarasının annnesine ait olduğunu ispatlayacak mesajları sildi ve beni suçlu durumuna düşürmeye çalıştı. Lakin ben her mesajın ekran fotoğrafını almıştım. Silmeden önceki ve sildikten sonraki her şeyi var. Gittim karakola sıkıntımı anlattım ifade aldılar. Bundan sonrasında nasıl ilerleyecek bilmiyorum, 15 gündür herbangi bir seste yok. Anladığım kadarıyla ben o 7300 tl yi kurtaramayacağım onu anladımda asıl sıkıntı çektiğim durum şu ben o parayı vergi cezası yememek için hiç çekmedim. Ama bu adam benim hesabım adı altında kendi banka kartını ekleyerek çekmiş. Para çektiği kartın son 4 hanesi ve adı soyadı elimde. R10 profilinin linki de var. Elimde bj kadar delil var ama ne yapacağım nasıl ilerleyeceğim bilmiyorum. Kendimce araştırarak sosyal medya hesaplarınında buldum. Adsensenin karta geçen paraya dair ödeme makbuzu da var. Bunların hepsini karakolda çıkarttım ama ne yapacağım bilmiyorum. Vergi cezası yermiyim onu da bilmiyorum. Birde adam bana adsense hesabının satışının yasak olduğunu bunun suç olduğunu vs söyledi. Ben bunu bilmiyordum, adli işlmeleri başlatacağım yazısını adama yazdıktan sonra bilmediğimide eklemiştim.
Değerli kardeşlerim yardımınıza ihtiyacım var, özellikle avukatlar ne yapabilirim ceza yermiyim beni birazcık bilgilendirirseler çok mutlu olurum, desteklerinizi bekliyorum teşekkür ederim hepinize.