Selam arkadaşlar uzun zamandır gözlemlerim ve deneylerim arasında bu konu yer alıyor.
Başlıktan da anladığınız üzere bir çok arkadaşımız web sitelerini adsense onayı aldıktan kısa süre sonra reklam kısıtlaması alıyor ve genelde hesapta ban yiyor.
Bunun asıl sebebini deney ve neticelerim sonucunda kesin bi şekilde öğrenmiş bulunmaktayım.

Adsense denildiğinde akla genelde işte sitemi eklim köşede dursun hit falan gelir para kazanırım mantığı ile yüzde 90 herkes sitesini ekliyor.
Fakat sanıldığı gibi google adsense öle her önüne gelene bu hizmeti sunmuyor.
Gözlem ve deneylerim sonucunda tıpkı sizin gibi 2 adet siteme adsense ekledim.

Birinde hit almadan direk onaya yolladım ve onaylandı hemen kısıtlama geldi ve hesap ban yedi.
Diğerinde ise adsenseye hemen başvuru yapmadım bekledim sitemin hit almasını. Ufak çaplıda olsa yaklaşık 1k kadar hit aldıktan sonra onaya yolladım onaylandı ve yaklaşık olarak 1 ay kadar gözlemledim ve halen daha kısıtlama almadığımı fark ettim.

Yukarıdaki deneyler sonucunda adsensenin eskisi gibi olmadığı ve hiti olmayan siteleri kısa sürede tespit edip sistemlerinden uzaklaştırdığı düşündüm. Bu bilgi belki işinize yarar belki yaramaz ama bir çok arkadaş neden kısıt yedim falan gibi konular açmış bilmeyenler için klavuz niteliğinde olabilir diye düşündüm.

Bu benim gözlemimdir yüzde yüz böyledir demiyorum ama deneylerim bunu gösteriyor.

Not: Kısa yoldan bilgi paylaşımında bulunduğum için yüzde 90 kimse teşekkür bile yazmadan konudan uzaklaşacak bunun farkındayım ama herkes kendine yakışanı yapar Sonra bana neden bilgi paylaşımında bulunmuyorsunuz demeyin konuyu okuyup çıkan giden herkesi takip ediyorum moderatör bile olsa!