xCafune adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim ki gibi değil oralar işte onlara göre asgari ücret en az alınabilecek maaşları yabancı ülkelerde asgari ücret alan sayısı az araştırmalara göre ama bizimkiler direkt asgari ücrete dayatıyorlar bizi yaşatacak kadar maaş anlayacağın bizde.
Yaşantımın büyük kısmında yurt dışındaydım. Eğitim/Gezi/Konferans/Toplantı/Yaşantı için , aktif olarakta Avrupa kıtasında Hollanda, Almanya, İtalya, Fransa ile ek olarakta ABD ile sürekli iş ortaklığında bulunduğumuz partnerler var. Mayıs ortası yine bir fuara Almanya’ya geçeceğim.

Kısacası hem Avrupa hem ABD standartlarını çok iyi biliyorum. 4000 Doları mühendislere vermiyorlar. Kulaktan dolma bilgiler ile değil, başkalarının fikirlerini bilgi zannedip yanlış cümlelerle değil doğrularla konuşalım. Asgari almayan da asgarinin 200 dolar üstü alıyor. Öyle 4-5 bin doları asgari sanmak komedi.

Bildiğim özellikle çok detaylı bilip hakim olduğum konular olduğu için muhabbete daha fazla dahil olmayacağım. O aldıkları ücretler üzerinden kendi sigortalarını kendi ödediklerini, o gözüken maaşlarından vergilerin kesilmediğini ancak o fiyatlar üzerinden otomatik kesildiğini vb. (Bizde ki sistem gibi sigorta+vergiler düşüp elinize geçen 2000 euro/dolar olmuyor, manuel ödemeler size ait) biliyorsunuzdur umarım diye de küçük bir dipnot paylaşıp çekileyim.

Bana anti-tez üretmenize gerek yok. Çünkü yaşadım, yaşıyorum, işverenim çalıştırıyorum, iş ortaklarımızın da haliyle kimlere neler verdiğini kalem kalem biliyorum.

4000 Dolar/Euro fiyata asgari diyecek adam büyük bir gaflet içerisindedir.