betaolmynalfa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlamayın efenim fakat 24 bin lira yerine, 1 yıllık beslenme ve spor planı ile eşiniz hem sıkı hem de psikolojik olarak mutlu bir şekilde kilo verebilir
Mide küçültme ameliyatlarının bazen iyi bazen kötü sonuçları olabiliyor. Bu tamamen kişinin idaresine bağlı ama benim önerim ilk cümlemde ki gibidir efenim,saygılar
AnaBayin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmiyorum ama kişinin iradesi ve doğru diyetle kilo verilebilir gibi üstad yani diyete de bağlı spor da lazım mide küçültme pek şey gelmiyor bana vücudun ayarlarıyla oynamak
kahnimrus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam selamlar.
Bir büyüğüm olmuştu. Öyle basit bir ameliyat değil , 200+ kg birisiydi. Yanlış hatırlamıyorsam 34bin TL'ye olmuştu 3 sene önce. Bence buradaki fiyat politikası tamamıyla kilo esaslı. Net bir fiyat teklifini forumda aramak yerinde ilgili hastane ya da poliklnikleri arayıp bilgi almak daha sağlıklı olacaktır.
Not Düşelim: Yapılacak olan sözleşmeyi mutlaka okuyun , ciddi riskler taşımaktadır. Ameliyat sonrası psikolojik değişiklik konusunda mutlaka bir psikayatri polikliniğiyle görüşün derim. Çok detay vermeden ; ciddi bir değişim olacağını söyleyebilirim.
wptam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mide küçültme en son çözüm olarak sunulabilir ama kan tahlili kilo vermeye elverişli değilse ona bir şey diyemem
Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 kg için ameliyat olmak bana göre çok çok gereksiz hocam. Sağlıklı şekilde spor diyet ile verebilir ramazanda geliyor ibadet ederken kilo da verebilir aynı zamanda. Sizde yardımcı olun yemek konusunda paranız cebinizde kalır
yunusdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 kg bir şey değil hocam 6 ayda sağlam düzgün kilo verilir spor ve diyet destekli
Deephunter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mesaj attım
UgurEren adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben mide küçültme ile 80 kilo verdim.
Tavsiye eder misin dersen yarı yarıya diyorum, çok güçlü sinirlere, sağlam iradeye ve iyi bir iş - arkadaş - aile çevresine ihtiyacın var.
Yemek yiyememek, 7-8 ay boyunca her lokmada acı çekmek bir süre sonra sinir sisteminizi alt üst ediyor.
Hızlı kilo vermesi durumunda (bende olmadı fakat çevremde çok örneği var) böbrek ve safra kesesi problemleri oluşabiliyor.
20 Kilo için kesinlikle ameliyat olmasını tavsiye etmem.
Geçtiğimiz yıl eşim diyetisyen kontrolünde bir programa başladı, finalde 40 kilo verdi.
Sık öğünlü (günde 3 ana 3-4 ara öğün) sağlam bir diyet programı ve günde 1 saat yürüyüşle 4-6 ay arasında 20 kiloyu verir. Sonrasında her ay bir gün azaltarak 6 ay daha diyet yapacak, ilk ay 1 gün serbest 6 gün diyet, 3. ay 3 gün serbest 4 gün diyet... şeklinde normal yeme alışkanlığına geri dönecek ve kilosunu koruyacak.
Görüşmek istersen diyetisyenin bilgilerini paylaşabilirim.
MrsBaris adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Spor yaparak o kilo rahatlıkla verilir.
burakq56 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle hayırlısı olsun diyelim. Kendi fikrim şu; 20kg için ameliyat olmak üstüne para vermektense daha sağlıklı bir şekilde bu kiloyu 3-5 ayda verebilir. Zaten uzun süre az yemek yediğinizde o mide küçülüyor hocam ek olarak yemek yemediğiniz için mutluluk hormonu yerle bir oluyor zaten en büyük sorun bu. kendim için söyleyeyim yemek yemediğim zaman doğru düşünemiyor agresif biri oluyorum iş yapamıyorum. Günlük hayatta bu süreci daha az hasarla atlatmak için güzel bir diyet programından ziyade gezmeye çıkabilirsiniz eşinizle veya bir takım ilaçlar var tavsiye etmem ancak o zor olan birkaç haftayı daha iyi geçirmeye yarayacaktır. Ondan sonraki süreçte zaten mide küçüleceği için kilo verme süresi çok daha hızlanacaktır. Daha kolaylaşacaktır. Bu şekilde eğer sağlıklı bir bireyse 3-5 ayda 20kgdan eser kalmaz hocam bu süre biraz kendisine de bağlı. Sağlıklı günler diliyorum.
VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 kg mideye müdahale edilecek bir fazlalık değil. Bunun için anestezi alma riskine bile değmez...
sagirr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mideye poşet atılıyor. öyle bir sistem de var ameliyatsız .
araştırın
fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
50 60 kilo fazlası olsa tamam.
20 kilo için ameliyat diyen doktora inanmayın sakın.
Diyetisyene gidin eşiniz uysun programa zaten verir...ameliyat olmayın
kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 Kilo dediğiniz nedir yediklerini %50 azaltsan 3 ayda verirsin zaten 20 kiloyu.
Son karar sizin elbette ama 20 kilo için ben kesinlikle risk almazdım.

Mide balonu diyede bir şey görmüştüm ameliyat olmadan yapılıyordu basit bir şeydi sanırım , onuda araştırın isterseniz.
Genko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mide ameliyatı olalı 6 ay oldu 50 kilodan fazla verdim. Abi tek sorun ilerleyen zamanlarda katı sıvı ayrımı yapamıyorsun mideyi büyültüyorsun. Şuan büyüdüğünü biliyorum. Ama artık eskisi kadar mutsuz değilim. İlk ay kadar zor dönem yok sonrası fasa fiso.
aslantr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba benim eşim 11 ay önce oldu, 40 kilo civarı verdi
Hastesi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım 6 yıl önce olmuştu. 60 kilosu gitmişti. İlk 1 yıl zor geçmiş olmalıydı. Bir simitin 3'te 1'i ile doyuyordu, fazlasını yiyince midesi bulanıyordu. Sonra vücutta sarkmalar olunca 1-2 yıl boyunca spora gitti. Zamanında o azimle spora gitmiş olsaydı ameliyata da gerek kalmazdı. Eşinizin bir de 20 kilo hocam. İnanın değmez bıçak altına yatmaya.
"Ne yaptıysa kilo veremedi." bunu doktor, diyetisyen falan mı söylüyor hocam. Sen fiyat fikri için konu açmışsın ama diyetisyen falan bu şekilde bir söylemde bulunmadıysa vazgeçirin. Bahsedilen operasyonlar en en son çaredir.
ipekBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda pek bilgim yok ama duyduğuma göre mide ameliyatı olanlar kilo veriyorlar onda sorun yok. Yalnız kilo verme süreçleri bir yerde durmuyor hep devam ediyor. Yani çok fazla kilo verebilir. Bundan dolayı yeniden mideyi açmak isteyebilirsiniz. Bu sefer tekrar para vereceksiniz. Ayrıca yeniden mide ameliyatı olduğunda verilen kiloları yeniden geri alıyorlar haberiniz olsun.
YasinReal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence 20kg için ameliyat yerine spor yapıp ekmeği azaltması gerekiyor hocam. Hem daha sağlıklı bir insan olur hemde hiç canı yanmadan kilo verir. Örneğin dışarıda spor yapmayı sevmiyor ise eve bi koşu bandı alıp altına yalıtımı yüksek malzeme koyarsanız alt komşuya rahatsızlık vermeden güzel bi şekilde spor yapabilir. Birde koşarken kalın bi kazak giyerse çok daha hızlı kilo verebilir diye düşünüyorum hocam.
AtomaniA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstanbul’a gelirseniz, benim yakınım çok iyi bir doktor var. İndirimi, fiyatı vs konuşurum ben. Kardeşim de oldu, 107’den 58’e düştü.
nurettinselcuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben de olmayı düşünüyorum, fiyatı nerden aldınız acaba?
RaXeS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam her şeyin doğalı makbuldür bence hiç bulaşmayın sağlıklı şekilde verme en iyisi.
fixeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 KG için buna değmez doktorda 20 KG için hemen ameliyat yapalım demesi de şaşırtıcı, diyet ile oldukça basit bir şekilde verilebilir. "ne yaptıysa kilo veremedi" cümlesini yanlış buluyorum.
mesobedo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bir psikoloğa görünmenizi öneririm ailecek çünkü 20kg için amilayet masasına yatmak sağlıksız bir psikoloji örneğidir
AtomaniA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgilendirme mesajı attım size.
RocKets adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fazla kiloları olan bir çok arkadaşım çeşitli diyetlerle hep zayıfladı ama asıl sorun, sonrasında o kiloların alımları çok çok kolay oluyor. Bence ameliyat en mantıklı tercih.
TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mide balonu var. yutulabilir... bunda da risksiz ve iyi sonuç alındıgını biliyorum
eslao adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Komşum yaptırdı, evet kilo verdi ama hayatı zehir oldu, 1 poşet ilaç içiyor, 1 kaşık yemek yese midesi şişiyor. daha basit yöntem olan miden balonu denenebilir. mide ameliyatı biraz son çare gibi.
Nookta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 buçuk yıllık deneyimim bulunuyor, ha ameliyat olmadım ama çalıştığım doktor ile bir çok ameliyata girdim ne konuda birşey istiyorsunuz? ona göre size bilgi vereyim.
Tabut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 ayda -25 verdim spor ve diyetle. Boğazı tuttuktan sonra hafif spor yapılınca çok rahat veriliyor.
lenfom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 kg için bıçak altına yatmak pek akıllıca değil.

Okuduğum birkaç makalede, midenin esnek bir yapıya sahip olduğunu ve az yemek ile mide tembelliği ile midenin küçüldüğü gözlemlenmiş.

Yine karar sizin ama amiyene tabirle 20kg için kendimi kestirmezdim.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu hangi hastane ve doktor söyledi yazın da oraya gitmeyelim 20kg fazlalık için ameliyatmı olunur?

Mide küçültme ameliyatları tehlikeli. Vücut kitle endeksiniz zaten çok yukarıda ise devletin balon tedavisi var. (İstanbul bağcılar devlet hastanesinde) Riski en az olan (evet bunun bile riski var)

Çok sağlıklı bir arkadaşım oldu. Konyada en iyi doktor dedikleri birisine 6 ayda 30g verdi sarktı bütün derisi. Hergün kusmalar ile geçti. 2 sene sonra aynı kiloya geldi. Mide büyüyor.

Özel hastane olduğuna eminim 20 yılda bit gibi türediler milletin sağlığı ile oynuyorlar.

Diyetisyen, psikolog, endokrin muayene-tedaviye gidin devlet hastanesine. Bir spor salonuna yazılın.
M4M1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam öncelikle 20 kilo derken bu çok değişken birisinin 70 den 50 ye düşme hedefi vardır bu 100 den 80 e düşmeye göre zor (aynı boy olduğunu varsayarsak) ne yaptıysak dediğiniz diyetisyene gittiniz mi? günlük aldığınız kalorileri takip ettiniz mi bu klişe gelebilir ama garanti yöntem diyebiliriz tabii bu kaloriyi nasıl doldurduğunuzda genelde diyetisyenlerin yaptığı iş oluyor. sevdiği ama kalorisi az yiyecekleri daha çok tüketebilir ve mesela tavaya yağ koyacağınızda spray şeklinde kullanmak gibi ufak taktikler geliştirebilirsiniz. 1 gram yağ 9 kalori günde 10 gram yağdan kıssanız ayda 2700 kalori yapıyor gibi gibi... ayrıca ameliyat geçiştirmek gibi çünkü verdiği kiloyu geri alanlar var.
CagdasArslan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüp mide ameliyatı oldum 5 sene önce kesinlikle tekrar kilo alıyorsun ...
GEKAI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önemli olan , Sürdürülmesi gereken beslenme biçimi arkadaşlar. Spor + Beslenme düzeni kesin sonuç demektir. Verse bile yine o kiloların gelmeyeceğinin bi garantisi yok tekrar mı bıçak altı olacak ?
akafo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mide küçültme ameliyatı olunması için bir çok testlerden geçirilmesi gerekmektedir. Örneğin kronik hastalıklar, boy kilo oranı ilk etapta kpntrol edilmesi gerekenler arasındadır.
Devler hastaneleri, özel hastaneler ve özel klinikler yapmaktadır. Bu konuda 3000 başarı operasyon yapmış olan bir doktorun yanında çalışıyorum. İyice araştırmanızı öneririm. Sağlığınız her şeyden önemli. Kaçak riski olmamalı. Sağlıklı günler.
utku1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eşim diyetisyen. 20 KG ve fazlasını veren çok fazla danışanı var. Ben 15 verdim. Bu iş irade meselesi. Veremiyor konusu hastalığı yoksa pek mümkün değil.
Bence iyi bir diyetisyen bulun. Bu arada mide ameliyatı sonrası eski haline dönen de çok var. Mide tekrar büyüyebiliyor
Hepinize yeniden merhaba arkadaşlar;

Öncelikle aşk insanın gözünü kör ediyormuş derler ya öyle oldu sanırım. Eşimin sağlıklı bir vücut için vermesi gereken minimum kilo 40-45 ve üzeriymiş. Yani boyuna göre en az 40 kg fazlası olduğunu öğrendim. Kendisi de aşağı yukarı o kadar diyordu ama abartıyor sanmıştım (kadınları biliyorsunuz).

Her neyse geçen cumartesi yine randevu alıp doktora gittik. Mide balonunu da bahsetti ama sizin için yeterli olmaz çünkü ikinci sınıf obezite olmuşsunuz, size en uygun mide küçültme ameliyatı dedi. Gereken testleri yaptırdık ve ameliyata elverişli sonuç aldık. Sadece safra kesesinde 16 mm taş varmış ona da birkaç ay sonra yine bakarız şuanlık acelesi yok denildi. Çok büyük olmadığı için belki kendi kendine de kaybolma ihtimali varmış.

Sonuç olarak yarın sabah 08.30'da ameliyatımız var, yaklaşık 30-40 dakika sürecek ve 4 gün hastane de yatacak. İdeal kilonuza da sporla destekleyince 6-7 ay da ulaşabilirsiniz dedi doktor. Tabi bu süreçte püre, çorba vs başlangıç olarak tamamen sıvı tüketecek ardından yavaş yavaş katı gıdalara geçilecek.

Yani bizim için zor bir süreç başlıyor dualarınızı esirgemezseniz sevinirim, şimdiden Allah herkesten razı olsun. Sormak istedikleriniz varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.