Eskiye oranla artmasının sebebi teknolojinin gelişmesi diyeceğim. Belki saçma gelebilir ama benim tezim bu. Tabi tek sebep bu değil.

1. Teknolojinin gelişmesi vesilesiyle, insanlar daha fazla kitleye erişebilir oldu. Haliyle, onun varmış benim neden yok meseleleri arttı. Ya da onun eşi şunu yapmış, sen yapmıyorsun vb. gibi durumlar fazlalaştı.

2. Her iki tarafında kendi aklıyla, zekasıyla iş yapamaması, sürekli birilerine akıl danışması. Evlenmiş olmasına rağmen, ailesinin güdümünden çıkamaması. Ki bu özellikle kadınlarda fazla oluyor. Kendi evinden çok anasının evine giden kadınlar, kocasından çok anasının sözünü dinleyen kadınlar.

3. Önünü göremeden, plansız projesiz üremek, çocuk yapmak.

4. Hayatımızda bir kere evleniyoruz. Herşeyin en iyisi olsun, takılar en iyisi olsun, mobilyalar en iyisi olsun, ev en iyisi olsun, düğün salonu vs. vs. vs. Krediler çekiliyor, borçlar alınıyor. İnsanlar 2 saat oynasın, kafa dağıtsın diye o kadar para saçılıyor. Sonuç : 2 saat sonra düğün gidiyor, 10 sene borcu arkanızdan geliyor. O borçlar nasıl ödenecek? Haliyle de stres başlıyor, strese bağlı kavgalar vs. vs.

Benim düşüncem bunlar. Daha uzar da en belirginlerini yazayım dedim.