berkaycelik96 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi levhasına gerek yoktur.
Bireysel olarak yatırım yapabilirsiniz.
Borsadan kazandığınız paraya vergi uygulanmaz. Vergi kesinti oranı %0'dır.
Bankaların mobil uygulamalarından veya SPK lisansına sahip aracı kurumlardan alabilirsiniz.
SPK Lisansına Sahip Banka ve Aracı Kurumlar Listesi: https://tspb.org.tr/tr/kamuoyu-aydinlatma-formu/

Ekleme: Menkul Kıymet Yatırım Ortaklıkları (MKYO) pay senetleri alım satım kazançları 10% oranında stopaja tabidir. (Ancak bu pay senetleri 1 yıldan fazla süre ile elde tutulursa, alım satım kazancı stopaja tabi değildir.)
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hisse alım satımı için vergi yok, kar payı için vergi veriliyordu sanırım.

Çok al sat yapmayacaksanız bankalar aksi halde aracı kurumları tercih edebilirsiniz. Yurtdışı alımları bankadan yapılabiliyor mu, vergisi var mı bilmiyorum.
Cebom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi levhasına gerek yok hocam borsa olarakta bir tercih veremeyeceğim
hasanilk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
vergi levhasına gerek yok ama senden kdv alıyorlar diye biliyorum
cislek34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi levhasına gerek yok, küçük yatırımlar için öncelikle sadece Bankanızın yatırım kanalını kullanın. Türkiye de ki her bankanın yatırım kanalı mevcut durumda.

Hangi banka ile çalışıyorsanız arayın müşteri temsilcisini ben hisse senedi yatırımı yapmak istiyorum dediğinizde size gerekli konularda yardımcı olacaklardır.

Midas gibi aracı kurumlar ile çalışmaya daha sonra başlarsınız şimdi öğrenme zamanı
PostHoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç bilmediğiniz bir alansa iyice öğrenmeden girmemenizi öneririm. Şu sıra seçime kadar milletin cebini boşaltmaya ant içmiş gibiler.
berkaycelik96 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Normalde %0 hocam.
İstisnai bir durum var sadece. Yukarıdaki yorumumu okuyabilirsiniz.
Vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim