selamlar
hosting paketleri ile ilgili kafamı kurcalayan bir konuda kafamı netleştirmek adına sorum olacak.
paylaşımlı hostinglerde de 2 core, 2 gb, aylık bilmem ne kadar trafik gibi bir kapasite veriliyor. eğer bana özel böyle bir kapasite veriliyorsa tam olarak bu durumda paylaşılan ve o sunucudaki diğer sitelerden etkilenen şey nedir? Yani bana bir kapasite taahhüdü veriliyorsa, sonuçta ben de o sınırlarda kalıyorsam sorun yaşamamam gerekmez mi? Buradaki risk diğer sitelerin aşırı yüklenip kendi kapasitelerini aşıp komple tüm sunucuyu kitlemesi midir? Eğer öyleyse de bir takım limitler koyarak paylaşımlı hostingde de her bir site için stabilite sağlanamaz mı ?
çoğu zaman paylaşımlı hosting yerine vps öneriliyor. kağıt üzerinde okudugumuzda şöyle bir ayrım anlatılıyor : birisinde aynı sunucuda pek çok site oluyor birisinde fiziki bir sunucu sanal olarak bölünüp bize özel bir alan yaratılıyor bunu kagıt üzerinde anlıyorum ok ama paylaşımlı hostingde de benim siteme özel bir kapasite verildiğine ve diğer sitelerin de kapasiteleri sınırlandırıldıgına göre göre aslında aynı şekilde bölünmüş olmuyor mu?
olayın güvenlik boyutu ayrı konu tabi, bir virüs veya ddoss vb. saldırıda tüm sunucudaki siteler etkileniyor, benim sorum daha çok performans tarafında anlamadıgım yukarıdaki durum.