Evin var, Derdin var. Mal sahipleri olarak herkes eski kiracı severken, Devir değişti. Erken çıkan kiracıyı sever olduk. Bunun nedeni aç gözlülük değil; Ekonomik şartlardır. Yağ / benzin / peynir / telefon / uçak bileti vb hayatını idame ettirmek için kullanmak zorunda olduğun herşeye zam gelirken şikayet yok ama kiraya gelince var. Kira alıyor diye ev sahibi zengin, ihtiyacı yok, para içinde yüzüyor gibi lanse ediliyor. Ben gelen kiralarım ile kirada oturuyorum.. Bazı kendini akıllı sananlarda; ‘ evinde değeri arttı ‘ diyor. Evin değil; Herşeyin değeri arttı. Bugün evi satıp, Yarın eş değerini aynı fiyata alamıyoruz. Ev alırken 2 adet bmw 3.20 0 alabiliyordum, Yıllarca biriktirdim ve kredi çektim araç yerine Ev aldım. Şimdi evi satsam 1.5 adet aynı aracı alabiliyorum. Belki yarın 1’e düşecek ve kafa kafaya gidecek. Şimdi benim evim mi değerlenmiş oldu? Hem ev sahibi, Hem kiracı olarak rahatlıkla söyleyebilirim, %25 khk 1 sene daha bence kalmalı. Bizde az kira alalım ama az da kira ödeyelim. Mevcut eski kiracısına mobbing uygulayan, zam zam diyen, ben oturucam diye çıkarmak gibi düzenbazlıklara girenlere şiddetle karşıyım! 8k ₺’ye kiraya verdiğim ev’in 1 üst katı şuanda 14.000 liradan kiralıkta. Yani bölgeye göre devletin 2 tarafıda mağdur etmeden min/max kira tutarı belirlemesi artık şart gibi. Ara zam gibi konuları etik bulmuyorum, Düzenli ödeyen ve zammı hakkıyla yapan (devletin belirlemiş olduğu oranda) kiracı candır. Ev almayın, Arsa - tarla - araba alın