KeyCodE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam konunun içinde yanlışlıklar var. Kazandığımız paraları aktarmıyoruz. yani kişi kendi hesabına para yatıramıyor. Ancak Adsense, Udemy vb. kurumlardan kazandığın para hesabına aktarılır. O kurumlar zaten vergiyi halleder örneğin Udemy' 1 kursun 59 Dolar olsun, sana yaklaşık 20 Dolar verir. Bütün kesintileri o yapar. Belirli bir miktarın üzerinde para çekersen Payoneer ücret kesmiyor.
2. Paragrafında belirttiğin konuda şöyle. Payoneer banka değildir. Senin adına bankalardan hesap açar.
Payoneer ile anlayıp söyleyebileceklerim bunlar. Wise kullanmadım bilmiyorum. Bilen hocalarım yazabilir.
Tamam parayı ödeyen kurum vergisini kesiyo da Amerikan devleti bunu dinler mi? Mesela Udemy vergiyi Türkiye'ye ödüyo kalanıı payoneere gönderiyo. Payoneerdeki paranın hesabını Amerika sormaz mı?

Bunu öğrenmek için Amerika'daki muhasebecilere eposta attım. Birisinden cevap geldi. Ticari kazancı olan herkes vergi öder dedi.

Şirketsiz bişeysiz sadece ödeme alıyoz. Fatura kesmiyoz, Zaten kazanç az olduğu için Türkiye'de şirket kuramazdığımız için payoneer hesabı açıyoz. Bu sefer Amerika'da başımız belaya gircek. Eve tebligat vs gelirse, hadi diyelim Amerika'ya gitmediğimiz sürece bişey olmaz. Payoneerdeki paraya el koyarlar, Parayı Türkiye'ye de getiremiyoz

Saçma bi durum. Keşke kazancı belirli miktarın altınsa olanlar için Türkiye'de muafiyetler falan olsa. Şirket kurunca her ay zarardayız çünkü.