Arkadaşlar merhaba,
Hayatımda ki önemli bir değişiklik karar verme aşamasındayım fakat hangi kararı verirsem vereyim bir türlü içime sinmiyor şöyle ki:
2015 yılında Üniversiteden İngilizce ve Arapça bilgisine sahip bir şekilde mezun oldum ileri seviyede Suudi arabistan da madencilik sektöründe çalışmaya başladım 2 yıl sürdü bu serüven fakat çalıştığım şirketlerin maddi krizlere girmesi maaş alamamam ve askerlik vaktimin gelmesi ile Türkiye ye dönme kararı aldım. Askerlik hizmetinden sonra ailemin de fikir vermesiyle yabancı dilden dolayı Dış Ticaret sektörü ile tanıştım ve bir şirkette işe başladım ve farkettim ki benim sevdiğim ve başarılı olduğum bir iş fakat maddi olarak ay sonunu zor getirebiliyordum, bu sektörde çalışırken iyi bir Rusça eğitimi aldım ve Rusya da kısa süreli dil eğitimimi pekiştirdim şuan bu dilde de profesyonel düzeydeyim. Maddi sorunlar ay sonunu zor getirme ile uğraşırken yine Suudi Arabistan dan bir teklif geldi maddi olarak gayet iyi olduğu için kabul ettim ve yaklaşık 2,5 yıldır çalışlıyorum Allah a şükür evimi arabamı aldım ve hayırlı bir kısmet oldu tanıştık anlaştık nişanlandım ve düğüne doğru olan süreç ileriliyor. Çalıştığım iş yeraltı madenciliği oldğu ve iş kazaları, ekipman kazaları ve can kayıplarının sıklığı her geçen gün artıyor ve bulunduğum lokasyona en yakın şehir 3 saat evlenip eşimle gelirsem aşırı kapalı toplum içinde (erkekler olmadan kadınlar dışarı çıkamıyor vs) sorun olma ihtimali çok yüksek. Bu keşmekeş içinde iken eski çalıştığım iş yerimdeki patronum yazdı İstanbul ofisini açtığını ve benimle yine dış ticarette çalışmak istediğini ve defa maddi anlamda gayet dolgun bir maaş vereceğini söyledi (Yaklaşık 45k brüt). Şuan gelir giderlerimi hesaplayınca Suudi Arabistan ile onun teklif ettiği arasında yaklaşık yıllık bazda yaklaşık 1,5 maaş fark ediyor. Mevcut konumumda kalırsam tehlikeli riskli bir iş eşimle sorun yaşama ihtimali (gün içerisinde ben işte iken o evde kapalı kalacak küçük bir köyde) maddi olarak biraz daha fazla olması. Türkiye ye gidersem evmide olacağım akşamları eşim de İstanbulda olacak ki şuanda orada yaşıyor kendisi ve ailesi daha rahat ve nispeten kaliteli bir yaşamımız olacak aynı zamanda Fransızca öğreniyorum belirli bir aşamaya ulaşmam 6-7 ay sürecek.
Gönlüm Türkiye ye dönmekten yana ama malum ekonomik durumlar teklif edilen maaşın bile enflasyona yenik düşmesi sıkıntı çekmek gibi düşünceler geliyor aklıma fakat bir yerden başlangıç yapıp daha iyi yerlerde iş imkanı bulma ihtimali de var tabi.
Siz değerli forum arkadaşlarımın fikirleri benim için çok önemli.