Cümleten selamlar, iyi çalışmalar…
Benim en önemli, en kritik kararı vermemde yardımcı olmanız açısından ve forumda bir çok hocamızın görüşlerine ve tecrübesine değer verdiğimden bu konuyu açma kararı aldım. Konuyu mobilden açıyorum yazım hataları vs. olur ise kusura bakmayın lütfen.
26 yaşındayım, 5 yıldır uzman çavuş olarak görev yapıyorum. 5 yılımın eğitim hariç, tamamı harekat bölgelerinde (kuzey ırak) geçti. Bu hayata sıfırdan başladım. Ailemde kendi yağında kavrulan bir aile idi. İlkokul yıllarımdan beri çalışan ve aileme maddi açıdan destek olan biriyim. Bu 5 yıllık askerlik hayatımda çok devremi, arkadaşımı şehit verdim. Sınıfımız komando olduğundan dolayı, bir çok zorluktan geçtik aç kaldık, susuz kaldık, 40 kg çantayla imkansız denilen bölgelere tırmandık girdik, çıktık. Nihayetinde mesleğimiz gereği çok zor şartlar altında görev icra ettik. Fakat artık her anlamda yorulduğumu hissediyorum. Senede 1 defa izne çıkabilirsek şükrediyoruz, beni en çok yoranda bu aslında. Çok severek girdim ve yaptım işimi ama, çok yıprandım. Psikolojik olarak bazı konularda sağlıklı düşünemediğimi zaman zaman anlıyorum. Her neyse mesleğin zorluklarını anlatmama gerek yok eminim birçoğunuz az çok anlayabiliyorsunuzdur. Bu süreçte herkes boş vaktinde oyun oynuyorken ben internet üzerinden iş kovaladım bir şeyler öğrenmeye çabaladım. Sadece mobil ile iş yapabileceğimden dolayı sosyal medya işleri bana uygundu ve 3 yıl önce İnstagrama girdim. Allah’a şükür 3 yıldır da işler yolunda gitti, bazı aylar şuanki yaptığım işten daha çok kazandım, kazanıyorum. Şuan yaptığım (asker) meslekte ki güncel maaşım 30-35k arası bu arada. Elimde 700k bandında bi araç Antalya’da bi arsa ve elimde 300-400k bandında bi nakit mevcut.
Bu yıl yani 2023 aralıkta sözleşmem bitecek ve ben sözleşmeyi uzatmayı düşünmüyorum. Aslında bazı korktuğum noktalarda mevcut, dışarıda ekonominin bir hayli sıkıntılı olduğunun farkındayım, şu an garanti şekilde hesabıma yatan miktar var. Sıfır borçla mesleği bırakıp bir işe atılmak istiyorum ve ek gelir olarak sosyal medya’ya devam etmek istiyorum. Dışarıda olsam, sosyal medya kısmında gelirlerimi daha fazla arttıracağımı düşünüyorum ama tabii ki orası ek gelir olarak devam edecek. Böyle bir durumda sizin kararınız ne olurdu?
Tüm zorluklara göğüs gerip asker olarak devam mı ederdiniz, ya da bırakıp daha farklı işler mi kovalardınız?

Okuyup değerli görüşlerini, tecrübesini aktaran tüm herkese teşekkür ediyorum, iyi forumlar.