Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2001 yılında ege üniversitesi Astronomi ve uzay bilimleri bölümünü kazandım, okula kayıta gittiğimde bir lokantaya girdim, lokanta sahibi bayan, hangi bölümü okuduğumu sordu... ben de Astronomi ve uzay bilimleri dedim. O da "aa bende o bölümden mezunum" dedi... o zaman gerçeği anladım... ikinci yıl üniversiteyi bırakıp yeniden sınava girdim... Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Bölümünü kazandım... Bölüm 3. sü olarak bitirdim... askere gittim geldim... işe girdim 2008 de, 2009 da bizi teğet geçen krizde işi bıraktım.. gelen teklifleri reddettim... Bir daha yapmadım o mesleği...

Acı ama gerçek... Sanırım 20 yıl önceki aynı durumdasın... Ülkenin ve dünyanın en önemli mesleklerinden biri ama değer veren yok... Tavsiyem... okul bitirince Kaynak mühendisliği eğitimi al 2 sene.. (mezunlar sadece ücret ödeyerek alabiliyordu bizim zamanımızda) Tahribatsız muayene üzerinde uzmanlaş bu sırada... sırtın yere gelmez... (2007 de 5k fiyatı vardı bizde)

İş olarak ta, herkesin yaptığı işi yapma, aç kalırsın... Farklı bir alanda daha az rekabeti olan alanda ilerle, kaynak mühendisi olamayacaksan..

İş önerisi: ingilizce YT kanalı aç... iş ararken günde 2 saat buna ayır.. 3 yıl sonra iş aramayı bırakırsın... Bir daha da aramazsın.

Hayat gönlüne göre versin meslektaş.
aslında şuan çalışıyorum. Kurumsal bir firmada haftanın üç günü stajyer gibi çalışıyorum diyebilirim. (şu zamanda çok cüzi bir fiyata) Fakat maddi yetersizliklerden kaynaklı ek iş yapmaya, internet üzerinden para kazanmaya çalışıyorum. Youtube kanalı fikriniz için teşekkür ederim, değerlendireceğim.