Hocam bencesini yazdım. Sizin paranızı ay boyunca toplayıp 1 kişiye çıkartıp 48 gün sonra teslim ederken o parayı ne yapıyor? faizde döndürüyor işte... Benim patronum bize vereceği para faizde dönmesin diye maaş günü gidiyor bankaya elden yatırıp bize dağıttırıyor. 100 kişi için yapıyor bunu. Şahsen elimden geldiğince uzak duruyorum faizden bana göre bu sistem faiz. Sadece adı ORGANİZASYON ÜCRETİ.
Hocam faiz konusunda lütfen bence ile konuşmayın. Ben bu işi Din işleri Yüksek Kurulu'ndan ilmine ve takvasına güvendiğim bir hocam ile detaylı inceleme yaptım.
Benim Dini Yüksek İhtisas'taki araştırma projemdi. Dediğim gibi sistemin işleyişi ile ilgili eleştiriler yapılabilir ama bu faiz sistemi değil.
Alışveriş de faiz gibidir demek çok riskli. Eğer inanan bir insan iseniz ayet bu konuda ciddi uyarıyor. Onun için dikkatli olmak lazım. Saygılar.
"Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, Alım satım da ancak faiz gibidir demeleridir. Hâlbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allahtan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişteki kendisinindir, durumunun takdiri Allaha aittir. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir." Bakara Suresi 275. ayet.