ahmetzengin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğim kadarıyla şirket kurmanıza gerek yok. Etsy zaten soruyor şirketiniz var mı, yoksa bireysel satıcı mısınız?
Eğer dijital ürün satıyorsanız vergi muafiyeti gibi bir durum var. Maliyeye belirlemiş olduğunuz banka hesabınızı bildirirseniz, gelen paranın %15'i vergi olarak alınıyor başkada bir şey ödemenize gerek kalmıyor.
Eğer fiziksel bir ürünse de bunun gibi kolaylıklık var diye biliyorum. Konu hakkında muhasebeci/mali müşavirlerin daha fazla bilgisi vardır tabii ki.
Tamam ETSY ve Payoneer bireysel hesabı kabul ediyor. Ama Amerikan devleti paranın hesabını sormaz mı? Mesak ettiğim bu.

Bu arada dijital ürün satmayı planlıyorum. %15 vergi muafiyeti derken nasıl oluyor o? Ben bi muafiyet bulamadığım için payoneer hesabı açtım. Şirket kurmadan mı %15 kesiliyor?