hocam sizi niye zor durumda bıraksın onu bırakması gerek

tavsiyem şu yöndedir.
önce kişiyle son kez görüşerek x tarihine kadar ödemesini isteyin
sonra ailesiyle görüşerek xx.xxx tl alacaklı olduğunuzu fakat x süredir alamadığınızı söyleyin.
Ailesi de ödenmesi konusunda bir girişimde bulunmazsa dediğim gibi icra yoluna gidersiniz. itiraz etmezse zaten ödemekle yükümlü oluyor. itiraz ederse icra incelemesi başlatılıyor. orada da zaten para transferi yaparken borç yazmışsınız, haklılığınız ortaya çıkar yine de tahsil edebilirsiniz diye düşünüyorum.
burada önemli olan konu bu kişinin hayatınızdaki yeri, yani bu işlemleri takip ettikten sonra muhtemelen aranız bozulacak ve belki de bir daha görüşmeyeceksiniz

sizin için bu kişinin arkadaşlığı alacağınız miktarnda daha kıymetliyse yapacak pek birşey bulunmuyor hocam malesef.
Arkadaşlık kısmını ben tamamı ile bitirdim. Bir kişiyi gerçekten tanımak istiyor iseniz acı gerçek borç verdiğiniz de tanıyorsunuz. Ben birisinden borç alırken bile utana sıkıla borç alıyorum ve ayriyetten kendi kendimi yiyorum acaba bu borcunu nasıl ödeyeceğim, acaba bunu zamanında ödeyemez isem arkadaşım bana ne der diye. Bu borç verdiğim arkadaşta böyle bir düşünce yapısı olsaydı zaten durum buraya kadar gelmezdi...