tanersenel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rezalet deme ya vücuduna bakımsız sadece 🙂

Yani arkadaslar birşeyler söylemişler ama bence prof bir destek al dilersen uzaktan eğitim veren bir pt yonlendirebilirim.

Aşağıda da benim rezalet vücudun before/after i var belki sana motivasyon olur. Çalışınca ve düzgün beslenince oluyor.

Kalori hesabı + kardiyo + temiz beslenme + antrenman formül bu kısaca

Kolay gelsin

sağolun hocam önerileri dikkate alac

silver29 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam fitness üzerine uğraşmıyorum ama profesyonel bilek güreşi yapıyorum milli sporcuyum. ben sadece tecrübelerimi paylaşabilirim bu işin ustası değilim bunu belirtmek isterim.

Öncelikle meslek olarak inşaatçı ,teknisyen, gibi fiziğini kullanan biri olmadığın sürece herkesin formu sizin gibi olur.bu ayıp birşey değil onun için strese gerek yok.
6 yıldır öğrendiğim şey düzenli çalışmanın faydaları
vucüt geliştirmeciler sadece spor yaparak estetik vucut yapamazlar yani %90 mümkün değil belli bir takviye alınması şart

hedefin olmalı
ben yarışma öncesi 80 kiloya çıkıyorum bulk denilen şey gücümü artıyorum sonra 70 kg yarışma sikletim o kiloya düşüyorum ama bu aşamada beslenme çok önemli vitaminler proteinler
benim dalım vucüt geliştirme olmaması rağmen definasyon döneminde karın kaslarımdan tutunda bütün kaslarım parçalanıyor güzel bir görüntü elde ediyorum ama bir vucüt geliştirmenine kıyasla yetersiz tabi ki ben güç sporu yapığım için zorlukları var.
estetik vucüda sahip bir PT den program alsan da aynısı olamazsın onun kullandıkları yasaklı maddeler var.ama haraketlerin doğru yapmak çok önemli sakatlık olmaması için
her zaman aşama aşama ağrılık artır
beslenme çok önemli tatlı tuzlu yağlı şeylerden uzak dur.
hemen sonuç olmayınca pes etme pes etmezsen başarırsın.
sağolun hocam şuan aldığım takviyeler protein tozu bcaa pre-workout kafein hapı creatin citruline malat bunları aldım kafein hapından sonrası yolda gelir bunlara ek önereceğiniz birşey var mı ptlik olarakta bu ahmet can yorulmaz hoca var ondan aldım bugün progra

Gamester adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herşeyden önce ortopediden bir randevu alıp kifoz ve skolyoz filmi çektirin hocam, posture bozukluğunuz var gibi görünüyor fotodan, belki de(umarım) kamera açısı ve ışıklardan dolayıdır.

Spor konusunu gelirsek,

Eğer spor geçmişiniz yoksa ilk 3-4-5 ay tüm vücut çalışıp hareketlerin temellerini ve doğru formlarını öğrenin, bunun standardını oluşturup artık belli kilolar kaldırmaya ve diyetinizi tamamen düşene oturtmaya başladığınızda pull-push-leg programlarını uygulayabilirsiniz, kişiden kişiye göre değişiyor verimlilik, zaten bu 3-5 aylık süreçte kendi vücudunuzu tanıdıkça kendinize uygun bir program çıkartabilirsiniz. İyi sporlar
Skolyoz mevcut hocam biliyorum zaten bariz belli oluyor önerilerinizi dikkate alacağım