Dostlar Selamlar,
2012 Model Nissan Micra 1.2 Tekna paket, otomatik vites sahibiyim.
Araç bir önceki sene yoğun kar yağışı olduğu zamanlar gece yarısı 70-80km hızla 1 saat yol gittikten sonra sağa çekildi ve tekrar gaza basıldığında gaz yemediğini gördüm.
2 Sorun vardı;
1-) Ya gazı çok çok geç yiyordu, gazı köklediğinizden 20-25 saniye sonra hız alıp kalkış yapabiliyordu.
2-) Yada motor ısındığı zaman geçmiş olsun devir dönmüyordu.
Bu sorunu internete yazıp araştırdığım zaman 2011-2012-2013 Nissan Micraların CVT Şanzımanının kronik sorunu olduğunu ve 90.000 KM yi geçen bu modelde tüm micra sahiplerinin aynı sıkıntıyı yaşadığını gördüm.
Nissan (İstanbul Görkem Otomotiv) ile görüşüp sorunu nasıl çözebileceğimiz hakkında fikir almak istedim fakat sorun bu kadar yaygın ve kronikken ustaların hiçbiri konuya vakıf değildi ve 58.000₺ gibi ütopik bir şanzıman revizyon ücreti talep ettiler.
İnternette biraz daha araştırma yaptığım zaman, ben nissana 58.000₺ ödeyip anlaşsam bile, nissanın atco adı altında otomatik şanzıman tamiri yapan bir firmaya yaptırdığını öğrendim ve atcoya kendim ulaşıp 26.000₺ ye anlaştım. (Evet nissanın 58.000₺ istediği işlem için)
6 Ay Garantili, Şanzıman Revizyonumuz yapıldıktan sonra yaklaşık 8-9 kere daha Atco firmasının yolunu tuttum düzeltemedikleri için.
En sonunda düzelttiler fakat araba şu anda Allaha emanet.
Şu anda yürüyor ama nasıl yürüyor;
Araba otomatik vites olmasına rağmen 2. viteste azer bülbül gibi titriyor.
Şanzıman ile ilgili bir sorun olmadığını bilmeme ve sağlama almak için başka aksamlarıda değiştirmiş olmama rağmen (kayışlar vs) hangi viteste olursam olayım cikcikcik bir bülbül gibi öte öte gidiyor araç.
Eski gaz performansı hak getire, rampalarda bisikletli insanlar beni geçiyor veya eşi dostu araçtan indirip yokuşu o şekilde çıkıyoruz. (Şaka değil)
Gelelim sizlerden rica ettiğim konuya;
1-) Aynı durum başına gelen ve sorununu pürüzsüz şekilde çözen varsa lütfen ben kafayı sıyırmadan bana yardımcı olabilir mi ?
2-) Aynı sorun başına gelmeyen ama gözün kapalı atacağım konuma gidebilirsin işin kesin çözülür diyecek kişi çıkar mı aramızdan ?
Vereceğiniz taktikler için, şu ana kadar değişen ve onarılan parçalar;
Şanzıman revizyonu yapıldı
Pil yatakları değişti
Şanzıman yağı 68723 kere değişti
Şanzıman yağında akıtma var dediler deposu değişti
Ateşleme bobinleri değişti
Motor içi bakımlar yapıldı, (Kayış, filtre, yağ vs vs.)
Sevgili dostlar, sizlerden dönüş bekliyorum.
Maddi manevi tükenmiş durumdayım artık.
Aksi taktirde konumum Bakırköy Akıl Hastanesi.
Hocam çok çok geçmiş olsun burda olsaydınız sağlam bı ustam vardı onun ibigini kirardik 🙂 yaşadıklarıniz için güldüm bunun için özür dilerim ama öyle geldi 😁