enesutku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Marka erişilebilirliği açısından her zaman .com bana daha mantıklı geliyor. Bu konuda daha birkaç ay öncesine kadar ben de baya bi araftaydım. Blog sitesi vesaire kuracaksanız .net de olur, aşırı iyi bir isim ise .org da olur.

Fakat cidden yatırım yapacağınız bir proje ise .com tercih edilmeli bence.
Çünkü .com artık kalıplaşmış, orta yaşlarda birine gidip benim sitem var diyin direkt sonuna .com eklemeye çalışacaktır.

Benim görüşüm bu şekilde.
@nasirjones; hocamın da fikrini alabilirsek çok sevinirim, bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum.
Ben bir net fetişisti olarak dahi şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki com babadır. 50-60 yaşındaki adamların yönettikleri lojistik şirketlerinin 20-30 senelik araçlarında dahi .com uzantısı yer alır 😊 Artık kalıplaşmış, tüm dünyaya mal olmuş bir uzantı. Comdan sonra ise net gelir. Net uzantı da pekala kullanılabilir. Comun bir tık altıdır lakin fonetik okunuşu ve özellikle tek kelimelik domainlere çok yakışması sebebiyle .net piyasanın ikinci hakimidir. Org uzantısı ise "Organization" kelimesinin kısaltılmışıdır, bu sebepler dernek, STK gibi kar amacı gütmeyen kurumlara yakışır. Ticari kaygılarla hareket eden bir işletmede, markada komik durur.

Konu sahibinin sorusuna gelecek olursak, com uzantısının boş olması sadece şöyle bır sıkıntı yaratır. Net uzantısının birtakım hitini .com sömürebilir. Adeta nasiplenir. Bu da ancak çok çok çok bilinen bir markaysa gerçekleşir lakin .net uzantısı da bazen projeli com'un ekmeğini yiyor 🤭 Bkz: sigortam.net

Bu sebeple .net uzantısının tercih edilmesi sorun değildir.

com > net > org > com tr