Bende senelerce yaşadım bu sıkıntıları, forumda tanıyan arkadaşlar bilir; 160 kilolardaydım bu insülin direnci yüzünden.
160 kilolardan 100 kilo altına düştüm ve hayatıma bu şekli yerleştirdim. Bu arada boyum 1.90 civarları.
Seneler içerisinde kesin olarak şunu öğrendim; insülin direnci sadece beslenme şekli değişikliği ile çözülemez, bunun için bir çok farklı diyet ve beslenme şekli denedim, bir süre başarılı olsa da sonra tekrar problem ortaya çıktı.
En sonunda çok basit bir çözüm buldum; yürümek.
Sadece yürümek, günde 10-15 Bin adım atmak, tabi beslenme düzenine ve şeker bazlı yiyeceklerden kesinlikle uzak durmak gerekiyor ama bu insülin direncini stres veren her şey, negatif hayatınıza negatif etki eden her şey tetikliyor.
Önce yaşama şeklinizi değiştirin, gerekirse maddi sıkıntıları göze alın ama değiştirin, günlük yürümeyi hedef edinin, bu ille de ormanda ritimli yürümek olmasına gerek yok, gezmek bile olabilir ve hamur işi dışında beslenin.
Yavaş yavaş insülin direncinin ortadan kalktığını göreceksiniz, hemende kendinizi daha dinç ve sağlıklı hissedeceksiniz, kalp, kolestrol vs. tüm sıkıntıların yavaş yavaş kaybolduğunu göreceksiniz.
Bunları naçizane hiç bir ameliyat olmadan sadece profesyonel diyetisyen ve doktorlardan destek alarak öğrenen ve 60 kilodan fazla veren birisi olarak söylüyorum.