Atıyorum 1000 liraya kadar yüzde olur ondan sonrası sabit olur. 5000 tl lik iş yapsan da 200 tl ödersin mesela.
Şahsen ben gelmesini isterim. Israrla önden ödeme isteyen oluyor. Alıcı ve satıcıdan ortak kesilir komisyon x.xxx kaybedeceğine xx verirsin en azından kafan rahat eder.
Ücretsiz isteyen yine ticaretini yapar zaten. Riski alan, parasını çaldırınca ağlamaz en azından. Şikayet konularının da azalacağını düşünüyorum bu sistem gelirse.
Bu dediğiniz tamamen yönetimin kararına kalmış aslında. Sabit şeklinde olursa evet sizin dediğiniz doğru ve mantıklı. Ancak benim dediğim gibi yüzdelik şeklinde olursa 5000 liralık bir işte 1000 lira komisyon gideceği için mantıksız gelebilir.
bionluk gibi değilde sahibinden gibi olur muhtemelen isteyen yapar isteyen yapmaz onuda ticareti sağlayanlar karar verir vs. gibi olsa güzel olur. gelse kullanmam kullansam da komisyonu müşteri öder gibi bir şeyler yaparım
Sonda dediğim gibi hocam, kendine güvenen profili sağlam kişiler alıcıya yükleyecek komisyonu. Bu da ödemeyi arttıracak. Üstteki verdiğim örnekteki gibi 5 bin liralık bir işi + komisyon dediğinizde ortaya 6-6.5 aralığında bir fiyat çıkacak. Haliyle alıcının bütçesini arttırması gerekecek.
Ve kimse dolandırılmayacak! Verilen iş verilen sürede doğru dürüst yapılacak. Bu iki artı varken bile söylediklerinizin bir önemi yok.
Bu dediklerinize katılmıyorum. Ben bir proje için 21 gün süre ile ödeme aldım diyelim. Desem ki size 15 gün daha verin şöyle bir sorunla karşılaştım ama proje bitmek üzere. Sizde %90 ihtimalle bu revize süresini tanıyacaksınız. Evet nakit olarak o gün ardından paranız geri gelecek ama vakit kaybınız geri gelmeyecek.
Ha şu bir artı evet, parayı alıp kullanıp iade edenler bu sisteme yanaşmazlar.