Merhabalar, yeni bir freelancer platformu kurmayı düşünüyorum. (Lütfen konu altına mevcut platform adı vermeyin konunun silinmesini istemiyorum.)
Öncelikler yüksek bir sermaye ile gireceğimizi belirtmek istiyorum.
Farklar ve özellikler;
- Freelancer platformunda ilan listeleme ve ilan paylaşma özelliği olacak.
- Freelancer'dan komisyon almak yerine aylık veya yıllık paketler sunacağız. Bunların fiyatları komisyon oranına göre daha düşük olacak.
- İlk başlarda alıcı fazla olmayacağı için kullanıcının paketi ilk hizmet satışı gerçekleştiğinde başlayacak.
- Site dışı iletişim serbest olacak fakat platformu geliştirmek adına yapmamalarını rica edeceğiz.
- Az freelancer olsun sağlam olsun mantığı ile ilerleyeceğiz. Kullanıcı 5 adet referans göstermeden ilan oluşturamayacak veya teklif veremeyecek. Verdiği referansların kendisine ait olup olmadığı kontrol edilecek.
- İş verenler için teklif sınırı getirilecek. Bu sayede saçma rekabet ortadan kalkacak. Her freelancer iş alacak. Eğer alıcı teklifler red ederse ekstra teklif satın alabilecek.
- Ayrıca sadece hizmet satmak isteyenleri değil de bilgi satmak isteyenler için de ek bir platform oluşturacağız. kurs oluşturup satabilecekler. fakat ana temamız şimdilik bu değil.
Yukarıda yazdığım şeyler mevcut platformlardan farlı olacağını düşündüğüm şeylerdir. Sizden ricam daha fazla ne ekleyebileceğimi söylemeniz ve hangisi artı hangisi eksi olur demeniz. Görüşleriniz projem için çok önemli. (HER HANGİ BİR REKLAM PAYLAŞIMI DEĞİLDİR, REKLAM VEYA KÖTÜLEME İÇERMEMEKTEDİR. SADECE FİKİR ALMA ÜZERİNE AÇILMIŞ BİR KONUDUR.)
Konuyu daha öncede açmıştım fakat saatten dolayı pek erişim alamadım, o yüzden bir daha açıyorum