Dekont vs istenmesi lazım denilmiş fakat photoshop denilen bir program var ve kişi buradan editleyip atabilir. Sonuçta ver banka hesabını girip bakacağız denilemeyeceği için çözüm olmaz. Kaldı ki bir konu açınca hemen mesaj atanlar başlıyor doğal olarak ben sana 50 tl altında vereyim ama sende bana trade ver anlaşalım denilebilir. O yüzden alışveriş yaparken trade puanı değil, üyenin kayıtlı olduğu yıla bakarak işlem yapmak mantıklı. Trade puanı ile d*landırıcılığın önüne geçilebileceğini sanmıyorum. Bunun önüne geçmek için satış yapan herkes kazanç sağlamış olmakta ve vergi vermesi gerekmektedir mantıken. Forumda satış konusu açabilmek için zorunlu şirket olması gerekirse bu sorun çözülür. Yada belli başlı konularda şirket zorunluluğu olabilir.
Yani kısaca hizmet satışı var ise freelancer yazar, editör, yazılımcı (script satışı değil) vs gibi dijital veya fiziksel ürünler içermeyen yani hizmet sağlayan kişilerde şirket zorunluluğu olmasın. Fakat mesela forumda her önüne gelen örn smm panel açıp, takipçi ve beğeni gibi satış konuları açıyor bu tarz dijital satışlarda şirket zorunluluğu olabilir.