veyakup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnceledim hocam çok teşekkür ederim, benim maksadım sunucu işlemlerini öğrenmek, yazılım işi yapıyorum ama sunucu sürekli ertelediğim birşeydi, bu hafta internete açılmış bir sunucu kurulumu yapmak istiyorum ve 2 gündür araştırıyorum, yaptıklarımı konu içerisinde adım adım paylaşacağım.
Proxmox gibi sistemleri dün akşam öğrendim ama bunu sizden duydum, benim karşılaştığım wmvare idi bunlara sanallaştırma yazılımı/işletim sistemi yada programı nasıl adlandırılıyor bilmiyorum ama sanallaştırmak için kullanılıyorlar bugün bunu araştıracağım. Proxmox hakkında bilgi verirseniz sevinirim, ben direk pc'ye centos 7 flashtan format atar gibi kuruyorum, bu sanallaştırma sistemleri işletim sistemi gibi ilk onlarmı kurulması gerekiyor ? ondan sonra içinde sanal bir makina oluşturup vistural box gibi onun içine mi centos kurmalıyım? bu kısımda kafam karıştı

araştırmaya devam edeceğim, bu konuda sizde bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim, kaynak yada araştırmam gerekenleri iletirseniz sevinirim.
saygılarımla...

Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mazi canlandı gözümde bir an, 2009 yılında appserv ile tanışmadan önce windows üzerinden pvp knight serverı açmıştım local ev bilgisayarında hemde laptoptu toshiba laptop üzerinden hem serveri açıp hem aynı cihazdan oyuna giriyordum,
- 2010 yılında bende hamachi metin2 server kurmakla başlamıştım
tabi web serverınıda açmıştım o dönem 200 online kaldırıyordu ve oyun fulldü, şimdi yapmanız gerekenler öncelikle modemden port açmanız gerekiyor port açtıktan sonra centos o portları otomatik görücektir zaten, cpanel eksik kurmuş olabilirsiniz internette kurulum ile ilgili bilgiler var.
- cpanel için bugün yeni bir kurulum kaynağı buldum, dün yaptığım denemeler hepsi kötü sonuçlandı ama vazgeçmedim araştırmaya ve denemeye devam...
- modem portlarını nasıl açacağım ?
benim modemde port açmaya çalıştığımda;
1) arayüzüm ve port alanım burası sanırım; yeni ekle tıklıyorum

2) ip adresine makinaya verdiğim local ip yazıyorum yoksa makinayı kurarlen aldığım statik ip adresimi mi yazmalıyım? bunu bugün deniyeceğim, konuya ekleyeceğim gelişmeyi
protokol hepsi yerine tcp seçiyorum hepsi seçsem sorun olur mu? yada neyi seçmeliyim

3) yaygın servis portları kısmında sadece bu seçenekler var modemde, mysql vb. diğer karşılığı olan portlar için neyi seçmeliyim
yada portları eklerken hepsini ne diye seçmeliyim?

Fakat şimdi şöyle bir durum olucak aynı anda 200-250 kişi sitenize girmeye çalıştığınızda upload hızınız düşük ise sitenize ulaşamayacaklardır.
upload hızınız 100 mbt ve üzeri ise kurulabilir bir çok büyük firma datasını localde ofislerinde tutuyorlar web servislerini vb

- şuan öğrenmek istiyorum sunucu kurulumları, network işlemlerini ve sanallaştırmayı öğrenmek istiyorum, hosting vs. kurmayı hepsini öğrenmek istiyorum, yüksek ihtimal başarsam bile site barındırmak için kullanmam şirket içi ortak çalıştığımız özel projeleringeliştirme aşamaları için belki kullanırız en önemli amacım öğrenmek, amazon aws sunucum var yada bir çok vds/vps alıyorum çoğunda kurulum ve hataları çözmeleri için bağımlı kalıyorum, şuanki çalışmalarımla yüksek maliyetlerden kurtulup ve sunucu alırken daha dikaktli olmayı ve öğrenmeyi amaç ediniyorum

.
@Slash hocam cevapları alıntı içine yazdım, değerli yorumunuz için teşekkür ederim, bilgilendirip yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla...