Böyle bir hata ile karşılaşmışsanız, bilgisayarınıza
BIOS ile uyumlu olmayan bir işletim sistemi kuruyorsunuz demektir.Bu hatanın sebebi Kurmak istediğiniz işletim sisteminin
BIOS ile uyumlu olmadığından kaynaklanmaktadır.
Örneğin: Windows 7 işletim sistemi kurmak istiyorsanız bilgisayarınızda bu hata ile karşılaşacaksınız.Aynı şekilde
Windows 7 den daha önceki bir işletim sistemi kurmak istediğinizde
(Windows Vista) ACPI complimant hatası ile karşılaşacaksınız.
BIOS ayarları için aşağıdaki adımları izleyerek değişiklikleri yapın.
- bilgisayarınızın BIOS menüsüne girmek için power tuşuna bastıktan sonra FN+F2 tuşuna devamlı olarak basın.
- BIOS menüsünden Exit bölümüne gelin ve OS Optimized Default ayarını Win7 OS yapın.

- Ardından tekrar Exit menüsü altından Load Optimized Settings seçeneğine tıklayın ve Yes tuşuna basın.

- BIOS ayarlarında Boot menüsüne gelin ve Boot Priority yazısına tıklayın.Açılan seçeneklerden Legacy First seçeneğini seçin.

- BIOS menüsünden Configuration bölümüne gelin.Hotkey Mode seçeneğine tıklayın ve açılan seçeneklerden Disabled seçeneğini seçin.

- Tüm ayarlarınızı yaptıktan sonra kaydedip çıkabiliriz.Exit menüsüne gelin ve Exit Saving Changes yazısına tıklayın.Açılan seçeneklerden Yes seçeneğini seçin ve ayarlarınızı kaydedip çıkın.
- Bu aşamadan sonra kurulum işlemlerine başlayabiliriz.Bilgisayarımız tekrar açıldıktan sonra Boot Menü ye ulaşmak için F12 (Hotkey mode ayarını Disabled yaptığımız için FN tuşuna basmamız artık gerekmiyor, aynı şekilde biosa girmek için artık sadece F2 tuşuna basabilirsiniz.Dikkat ediniz) tuşuna devamlı tıklayınız.Açılan ekrandan Windows 7 kurulumu için bilgisayarınıza taktığıınız DVD okuyucu ve USB aygıtını seçin.Ardından kurulum ekranına ulaşabilirsiniz.

Tüm işlemleri yaptığınızda artık
Windows 7 kurmak isterken
The BIOS in this system is not fully ACPI complimant hatası almayacaksınız ve
Windows 7 işletim sisteminizi kurabileceksiniz.
Alıntıdır.