Hocam benim birkaç sorum olacak.
1-) Bu yasa kapsamında Yemek Bedelleri borcu ve Yargılama Giderleri borcu dahil mi ? Benim bu tipte borçlarım var her biri ayrı ayrı olarak açıldı ve aynı vergi dairesine açıldı. Her biri gecikme zammı da dahil olarak tek başına 2.000₺ altında kalıyor. Ama aynı vergi dairesine bütün bu borçları toplayınca 2000₺ üzerinde vergi borcum oluşmuş oluyor. Bu borçların kayıtları her biri tek tek 2000₺ altı kaldığı için silinir mi ? İnteraktif Vergi Dairesi'nden bu borçlar için baktığımda yapılandırma kapsamına dahil ediyor gözükmekte. Silinip silinmeyeceği konusunda net bir bilgiye ihtiyacım var. Silinmeyeceğini varsayarak yapılandırma yapsam silinecek borçlar kapsamında ise sorun olur mu ?
2-)GSS için asıl borcum 2.000₺ altı kalmakta ancak gecikme zammı ile birlikte 2.000₺ yi geçmekte. Bu borcun silinme ihtimali var mı ? Silinme ihtimali yoksa yapılandırma için SGK da ekran açılmasını mı beklemeliyim ?
3-) Birinci sorumda bahsettiğim borçları yapılandırmak amaçlı başvurdum varsayalım. Peşin ödeme de vade olarak 30/06/2023 gözüküyor. Yapılandırma başvurusunu yapıp bu tarihte mi ödeme yapmam lazım yoksa başvurumu yaptığım tarihten sonra 30/06/2023 tarihine kadar olan sürede mi ödeme yapmam lazım ?
4-) Peşin ödemeli yapılandırdığımızda ödeme işlemlerini interaktif vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile yapabiliyor muyuz ? ( Tek Çekim ) İlle de vergi dairesine gidip nakit ödemek mi zorundayız ?

Hocam hakkınızı helal edin çok soru sorduğum farkındayım. Bu yapılandırmadan faydalanıp gecikmme zamlarından kurtulmak istiyorum. İyi çalışmalar.