yasinolmez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Enflasyonu oluşturan şey malların ve hizmetlerin fiyatının yükselmesidir, geçen sene 1000tl olan bir koltuk bugün neden 2000tl? Eğer koltuk aynı koltuk ise(kalitesi ya da kumaşı değişmediyse) arada ödediğin 1000tl fazladan para enflasyon farkı/enflasyon faizidir. Geçen sene 5500tl olan asgari ücret bugün 8500tl ise, aradaki 3000tl olan fark, sen artık daha kalifiye oldun, daha iyi çalışıyorsun diye verilen fark değil, geçen senenin 5500tl ile alınabilen ürünlerin bu yıl 8500tl ile alınması sebebiyledir.

Aynı şekilde 100bin tl krediyi çekip, 120bin tl geri ödemedeki arada oluşan 20bin tl fark, geçen sene 100bin tl'ye alınan bir ürünün bu sene 120bin tl olması sebebiyledir...

Bilmiyorum anlatabildim mi?
Biz sizi anlıyoruz da siz olayı yanlış anlamışsınız.

Aynı şekilde 100bin tl krediyi çekip, 120bin tl geri ödemedeki arada oluşan 20bin tl fark, geçen sene 100bin tl'ye alınan bir ürünün bu sene 120bin tl olması sebebiyledir...

Bu fark, banka ile yaptığın anlaşma neticesindedir. Banka ben sana 100 TL veriyorum, senden 120 bin olarak geri alırım diyor, sen de kabul ediyorsun.

Bu sene 100 bine alınan ürün seneye 200 bin de edebilir, 50 bine de düşebilir banka buna bakmaz, banka belirlediği faiz oranında sana para satar, sen de o faiz oranıyla geri ödersin.