Merhabalar. Kardeşime ait zeytin bahçesi mevcut internetten sabit müşterisi de mevcut ve butik olarak satış yapıyor. İşin içerisinde olduğu için biliyorum. Bahçemizde Gemlik Cinsi zeytin ağaçları mevcut. 2022 yılı Kasım ayında zeytin bahçesindeki zeytinleri topladık. Zeytinyağı fabrikası asit ölçüm testi yaptıktan sonra litresini 80 TL alacağını belirtti. Zeytin yağını almak istersen tank veya teneke götürüp alıyorsun istersen de fabrikaya direk o an satıp tayıma, müşteki ile uğraşmadan paranı alıyorsun.

Zeytinyağı; zeytinin yıkanma işlemi yapılıp malaksörde düşük ısıda su ile yoğurularak acı su ve posasının atılıp çıkan yağın alınması ile oluşuyor. Ekstra herhangi bir yağ, kimyasal karışım vs... girmiyor. Piyasada %30 zeytinyağı %70 pamuk yağı karışımından tutun, çeşitli yağlara zeytinyağı aroması katılarak renk,tat,koku hilesi ile litre fiyatı 50-60 TL olarak çok güzel zeytinyağı pazarlanıyor.

Zeytin cinsine göre değişmekle birlikte gemlik cinsi zeytinyağı 5-6 kilogram zeytinden 1 litre zeytinyağı elde ediliyor.
5-6 kilogram zeytinin toptan satış fiyatı 60-65 TL zeytini toplama ücreti ile 70 TL buluyor. Fabrika yağımızı 80 TL toptan alıp satışını yaptı.

Kargo, ambalaj (teneke), paketleme, vergi, depolama masrafı olmadan 5*80= 400 TL üreticinin eline geçerken pazar yerlerinde ve Tarişin 289 TL aldığı yağın orjinalliği konusunda şüphe duyuyorum. Üreticinden 5 litre zeytinyağını 400 TL alındığı bir piyasada 500 TL altında zeytinyağı olduğunu düşünmüyorum. Satamayan illaki çiftçi vardır. Fabrikaya satar. Neden parekende olarak daha düşük fiyatlara satsın diye düşünüyorum. Tavsiyem tanıdığınız, güvendiğiniz bilindik firmalardan veya kişilerden almaya çalışın.

Gerçek Gemlik cinsi zeytinyağı ihtiyacı olan arkadaşlar olursa PM atsın bir miktar mevcut, kardeşime söyleyip gönderim yaptırabilirim.