Öncelikle hosting alman çoook daha mantıklı ama yinede öğrenmek istiyorum diyorsan ;
- amaç sunucu kurmayı öğrenmek
, hosting, reseller, vps sunucum ve bir tane amazon aws vds sunucum var
ama sunucu ile ilgili sorunlarda hep dışa bağımlıyım temelden sunucu kurmak istiyorum birebir elimde fiziksel olarak bunu yapmak istiyorum...
Bir bilgisayar ayır doğrudan interneti cat6 ile bağla .
- cat6 ile bağlı
Centos 6 veya 7 kurabilirsin bilgisayara .
- centos 7 kurdum
Apache ve mysql direkt veya herhangi bir panel kur . (Plesk,Cpanel veya centos web panel)
- centos direct kurmuştum ama tekrar formatlıycam sunucuyu, cpanel kurmak istiyorum (demo)
ilgili local ip yi modemde dışa 80 olarak aç . (80 http portudur , kullanmayacağın ve gerçekten gerekli olmayan portları açmana gerek yok , hepsini güvenlik açığı olarak düşün.)
- güvenlik açığı falan önemli değil
bunu sadece öğrenmek için yapacağım, başardıktan sonra güvenlik ile ilgili konuları tek tek araştırığ öğreneceğim... - local ip adresini 80 port ile herkesin erişimine açabilirmiyim? bunu nasıl yapacağım ?
bu internet ip adresim bunu kullanabilirmiyim? statik ip almadan bunun üzerinden yapabilirmiyim?
Hazır ...
Tabi olumsuz yönleri çok , o siteye gelecek trafik , saldır vs doğrudan seni etkiler , yaptığın yanlışlardan dolayı sunucuna giren kişi sizin evin internetini bile yönetebilir , yönlendirebilir , fake sayfalar oluşturabilir , dns i kendine yönlendirebilir vs vs. İşin ucu yok . Sen gerçekten r10 a girdiğini sanarsın bi bakarsın şifre gitmiş

Dikkat et
Ciddi veriler tutma , test ortamı olarak kullan sonrasına gitme bence ..