MeteBeey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Bunun için öncelikle statik bir IP almanız gerekiyor, (internet sağlayıcınızı arayarak bunun hakkında fiyat bilgisi alabilirsiniz), onun dışında ben size cpanel değilde Plesk kullanmanızı öneririm, Plesk veya cPanel kurduktan sonra yapmanız gereken ise erişim için gerekli portların açık olup olmama durumu yukarıda bir arkadaşımda bunu belirtmiş.
- Statik ip olmadan internette erişime açmazmıyım?
- bu sunucuyu sadece günübirlik kuracağım yani sürekli kullanacağım bir sunucu olmayacak, ama yine statik ip olmadan internete erişime açılamıyorsa statik ip için şimdi internet sağlayıcısına yazacağım, statik ip aldığımda almam gereken farklı bilgiler varmı ?
- Cpaneli kullanmayı daha iyi biliyorum, kurmayı başaramasam plesk kuracağım, onuda kullanmayı biliyorum, şuan kullandığım tüm hostinglerim cpanel sadece amazon aws sunucumda plesk kullanıyorum
- gerekli olan portlar nelerdir?

Sonrasında ise yapmanız gereken herhangi bir domaininizi sizin IP adresinize yönlendirmeniz gerekiyor. Hosting firmanızın alan adı yönetim sekmesinden bunu yapabilirsiniz.

Yönlendirmeden kastın ne diye soracak olursanız da DNS'lerinizi yönlendirmeniz gerekiyor, hosting firmanızın alan adı yönetim kısmına girince ns1, ns2 şeklinde bir ibare vardır, onu kendinize baktırmanız gerekiyor.

Sonrasında yapmanız gereken tek şey DNS'lerin oturmasını bir süre beklemek önceden bu 72 saate kadar çıkabiliyordu fakat durum artık öyle değil çok daha kısa sürüyor.

DNS'ler oturduktan sonra geriye kalan tek şey sizin hayal gücünüze kalmış
- Boşta olan domainlerim var, dns yönlendirme gibi tüm işlem ve ayarları biliyorum, sadece kuracağım sunucuda dns nasıl oluşturmam gerekiyor onu öğrenmem gerekiyor sanırım

Şunun bilgisini ayrıca vermek isterim, internet hızı bu noktada çok önemli.

Genel olarak bir kullanıcı siteye girdiği anda 500 Kb/s şeklinde veri kullanımı yapar, bu ortalama bir değerdir ama genelde böyledir.

Buda demek oluyor ki sizin diyelim sizin 35 MB internetiniz var (ki zaten bununda tamamını değil 32-33 MB'ını alıyorsunuzdur büyük ihtimalle) yani sitenize 70 kişi aynı anda girerse sıkıntı başlayacak demektir.
- herkesin erişebildiği normal bir web site ve hosting kurmak istiyorum ama bu sadece sunucu mantıklarını ve kurulumlarını öğrenmek için yapıyorum, blog yada e-ticaret sitesi yadakurumsal site barındırmak için değil...
Ekstra olarak;

Bilgisayarlar genel olarak 7/24 çalışma mantığına çok yatkın olmadıkları için ve sizde şuanda bilgisayarınızı sunucuya çevirmek istiyorsanız eğer bilgisayarınızı fazlasıyla yormuş olacaksınız.
- pc ben ofiste olduğumda açık kalıyor öğreneninceye kadar 7/24 saat açık bırakabilirim, bunun için ayırdığım pc donanım olarak ve dayanıklılık olarak sunucu kadar olmasada test ve öğrenmek için yeterli olacak diye düşünüyorum çok teşekkür ederim.

Umarım her şey istediğiniz gibi olur
Kolay gelsin
değerli yorumunuz için teşekkür ederim, cevapları alıntı içine yazdım, yardımcı olursanız sevinirim...