Herkesi kastettmiyorum tabii ki ama o kadar çok gördüm ki hemen anlıyorum. Kurumsal hesabı olmayanlar, açtığı konuda şöyleyiz böyleyiz diyip yanlışlıkla ben demeleri, yine açtığı konuda ekip gibi davranıp cevaplara tek kişi olarak cevap vermesi vs. Tüm ekip toplanıp cevap verecek halleri yok ama marka ve kurumsallığa fazla takıntı yapanlarda bu oluyor, neden bunu tercih ediyorlar anlamadım.
Bakış açısına göre farklı yorumlanabilir. Ama kurumsal olmak için kurumsal hesaba ihtiyaç yok.
Kişisel hesaplardan numaralardan da iletişim kurulabilir. Bunlar normal şeyler.
Ayrıca ekiplerde 1 kişi iletişime bakar. Kalanı iş yapar. Kişide doğal olarak bu süreçte ben diyebilir.
Benim görüşümü sorarsanız kendi yaptığım işler dışındaki işlerde ben diyerek ekibime ihanet ediyormuşum gibi geliyor.
Sonuçta oluşturduğumuz hizmetin kalitesinde tüm ekibin payı var. Ben neden onları yok kabul edeyim.
Ya da sürekli ben dediğim için bir ekip arkadaşım rahatsız olabilir. Ekip çalışmasını olumsuz etkileyecek şeyler yaşanabilir.
Birde hepimizin bildiği bir şey var. Burada hizmet verenlerin büyük çoğunluğu kurumsal değil.
Çünkü ne tecrübeye ne de gerekli imkanlara sahipler. İlerde büyüyecek ve kurumsal olacaklar.
Dışarıdaki kurtlar sofrasına inmeden önce burada pratik yapabilirler. İş ahlakı nedir. Müşteri ile nasıl konuşulur. vs. vs.
Bu arada olan bizim sinirlerimize oluyor. Orası ayrı. Ama eninde sonunda bunların öğrenilmesi gerek.
Şimdi öğrenmezlerse sonra daha büyük sıkıntı çıkaracaklar bize. Biz çekmesek eşimiz dostumuz çekecek.
Forum biraz hayata hazırlık gibi bir ortam.(olmaması için çalışan tonla kişi olsa da hala öyle)
Sonuç hepimizin faydasına ise bazı şeylere sabretmek lazım. Yukarıda yazdığınız tuhaf davranışlara maruz kalınca
bezen tepki veriyorum. Bunu böyle yapmayın. vs diyerek doğru yolu göstermeye çalışıyorum. Belki birilerinin faydasına olur diye.
Birazda başka açılardan olaylara yaklaşmaya çalıştım. Bakış açısı oluşturması dileğiyle