Lifent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kiralama konusunda bireyselseniz yani tek başınızaysanız pek tavsiye etmiyorum. Vermeden önce tedirgin oluyorsunuz, makinama bi şey olur mu, tekrar geri gelir mi, çalınır mı kırılır mı, bu durumda ne olacak gibi binbir türlü problemle uğraşıyorsunuz. Bunun sonucunda prosedürü biraz sıkı tutayım diyorsunuz, bu sefer de almak isteyen kişi açısından sıkıntılı oluyor. Yani bu kadar şeyle uğraşmak istemez kiralayacak kişiler. Şahsen makina almadan önce hep büyük şirketlerden kiralardım işim olduğunda. Şu an stüdyom var ve S iii aldım. Kiralama işiyle pek uğraşmıyorum. Ha derseniz ki parası var mı, büyük şirketler malesef piyasayı domine ediyorlar. Örneğin bir makina, gimball, 2 lens, 2 ışık 2000₺'ya kiralıyordum. Dolayısıyla kiralama işinden pek kazanamazsınız gibime geliyor. Ha tanıdıklarınız çevreniz vs. olur onu bilemem. Onun dışında iş yapacaksanız daha çok getirisi var. Ayda 2 iş yapsanız asgari ücreti alırsınız vs.
Hocam çok teşekkür ederim güzel fikirleriniz için, pm den aklımda bir şey kalırsa yazsam sıkıntı olur mu?