Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Metbi'den 2 adet lisans almıştım. Sitelerimde kullanıyorum. Çok kullanışlı bir yapısı var. Öncelikle teşekkür ediyorum bu güzel sistemleri için.

Ancak, belli bir süre sonra sistemlerinde iletişim formunda Google reCAPTCHA olmadığı için her gün yüzlerce spam gelmeye başladı.
Kendilerine bu durumu ilettim ve güncelleme yapıp yapmayacaklarını sordum.

Kendileri şu şekilde cevap verdiler;

Google reCAPTCHA olmayan sistem kalmadı diye düşünüyorum. Çünkü en basit spam alma sistemi korumasız olan bu formlar. Bu şekilde ücretli yapmayı teklif etmeleri ilginç geldi. Bu eksikliği tüm script'lerinde uygulalarlar diye düşünmüştüm.

Bu denli kullanışlı script'lerindeki bu eksikliği bildirdiğimde gelen cevap gerçekten üzücü oldu.
Merhabalar,

Öncelikle yaşamış olduğunuz süreç için üzgünüz. Memnuniyetiniz için ise teşekkür ederiz.

Destek taleplerinde ki memnuniyet için çoğu konuda elimizden geleni yapmaya özen göstermekteyiz. "Destek talebi" içerisine girmeyecek çoğu talep için dahi müşterilerimize yardımcı olmaya çalışmaktayız. Müşterimiz olduğunuz süreçten bu yana destek talebi üzerinde ki işlemlerden bu gayreti gördüğünüzü düşünmekteyiz.

Ancak yazılım içerisinde dahil olmayan bazı fonksiyonlar için ekleme/özelleştirme talepleri geldiğinde takdir edebileceğiniz gibi bizlerin de masrafları olmakta, ek bir işlem yapılmakta. reCAPTCHA fonksiyonu yazılımımız üzerinde ekli bulunmamakta. Bunu bizlerde bir eksiklik olarak görüyoruz ve güncellemede "yapılacaklar listesi" arasında bulunmakta.

Güncelleme öncesi talebiniz "kişisel" bir talep olduğu için yine takdir edebileceğiniz gibi ek bir masraf çıkmakta. Bu süreçte dilerseniz güncelleme sürecini bekleyebilir, dilerseniz ek ücreti dahilinde "isteğe bağlı ön geliştirme" yaptırabilirsiniz.

Anlayışınız için teşekkür eder,
İyi çalışmalar dileriz.