Lisanslı tema ve eklenti kullanıldığı halde virüs yiyen siteler olabilir. İlla lisanssız kullanım olarak düşünmemek gerekiyor.

Misal tema ve eklentilerin daima güncellenmesi gereklidir. Çoğu sitede gördüğüm kadarı ile maalesef güncellemelere dikkat edilmiyor pek.
Güncellemelerin çoğu güvenlik açıklarını kapatmak içindir halbuki.
Bir de tema veya eklenti yapımcıları tarafından güncel tutulmayanlar var, bunların son güncelleme tarihlerine bakarak kullanmayı tercih etmeliyiz.

Ayrıca copy paste ile bulaşan virüsler vardır. Bu konuda son derece hassas davranmak gerekiyor.
İçeriklerde '' Düz metin olarak yapıştır'' seçeneği ile paste işlemi yapılmalıdır her zaman.

Mesela güvenlik amaçlı kullanılan eklentiler kullanan siteler daha çok risk altındadır. Hackerler genelde bu tarz eklenti kullanan siteleri hedef alırlar.
Admin panel şifrelerini çok basit uygulayanlar da olabiliyor. 123456 diye o kadar çok şifre gördüm ki alıştım artık.

Daha bir çok unsur var ama hepsine değinmeye gerek yok. Hemen bir site sahibini ''lisanssız kullanım'' diye yargılamadan önce bazı hususları gözden geçirmek şart kısacası.

Ha bir de maalesef ki forum üzerinde lisanslı diyerek lisanssız ürün satanlar olabiliyor. Buna da çok denk geldim. 2090 tarihli eklentiler vs.
Yazık diyorum, üç kuruş için sahtekarlık yapanlara.