Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslinda bu internetinizle alakali bir durum degil bence.
Karsi makinalarin hat hizlarindaki dusuklukten kaynaklaniyordur.

Bunun sebebi siz dosyayi kendi sunucunuza upload ederken karsi makinada bunu download etmektedir. Dolayisiyla o sunucuda birden fazla download islemi yapiliyorsa dogal olarak download hizi dusecektir. Sunucu eger tum hatti kendi kullanmiyorsa hatti ortak kullanilir, birden fazla vps varsa hiz dusuklugu normaldir. Dolayisiyla siz dosya gonderdginizde tam randimanli download edemedigi icin uploadunuz yavas gozukecektir. Tam tersi Google drive karsi sunucularin download hat hizlari daha yuksek oldugu icin boyle bir farklilik olmasi normal

Ayni sekilde siz bir dosyayi download ederken karsi makina size bu dosyayi upload edecektir. Bahsettigim uzere sorun sunucunuzdaki hat hizi up down dusuklugunden kaynaklandigini dusunuyorum.
Cunku internette genel bir sorun olsaydi Google drive uzerinden yapilan upload ve downloadlarda da sikinti yasanirdi.

Tam olarak sunucumu kullaniyorsunuz vps mi vds mi hat hizi paylasimli mi bilmeioyrum ama sunucunuz ile ilgili bir sorun bu.

IDM her zaman browserdan daha hizli indirme saglar. Burada bir sorun yok.
Hocam cloud Almanya lokasyonda bulunuyor, yine Almanya lokasyondan başka bir bilgisayardan uploadda 50mbit yükleme yapılabiliyor. Telefonumun internetine başka bilgisayar üzerinden bağlayıp 4g üzerinden yükleme yaptım yine 20mbit yükleme hızını rahat görebiliyor. Diğer bilgisayar wifi üzerinden yine 8mbit civarı upload yapıyor onu zaten hiç anlamadım

Yandex Cloud, Dosya.tc, WeTransfer uploadlarında da benzer değerler alıyorum.
Bizim sunucu özellikleri şu şekildeymiş:
Strato AG Germany
VPS Ubuntu
8 core
16GB Ram
1,5TB SSD