Arkadaşlar merhaba, son aylarda internet kalitemde aşırı bir bozulma var. Sorunu internet sağlayıcısından zannediyordum ama son zamanlarda yaptığım gözlemlere göre problem benim bilgisayar kaynaklı. Ama problemin tam olarak neden kaynaklandığını çözemiyorum. Muhtemelen baya teknik bir sebepten dolayı. Gözlemlerimi aşağıya sıralıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlara minnettar olacağım.
Normalde internet hızım download 100 upload 20 mbit. Kablonet Infinity modem kullanıyorum. Aşağıdaki problemler son zamanlarda ortaya çıkan şeyler. İlk zamanlarda direkt verdikleri hızı aynen alabiliyordum. Vereceğim değerler mb/sn değil, mbit/sn değerleridir. Normal şartlarda sunucumuz hem downloada hem upload hızlarını karşılayacak kapasitede.
Uploaddaki gariplikler:
-Kendi cloud sunucumuza herhangi bir upload yaparken görev yöneticisinden gördüğüm yaklaşık 4-5mbit hızında yükleme yapıyor.
-Bunun yerine Google Driveye upload etmek istersem 10-12mbit aralığında yapıyor.
Downloaddaki gariplikler:
-Drive ile browser üzerinden indirme yaparken 100mbit ile indirme yapıyor.
-Kendi cloud sunucumuzdan browser üzerinden indirme yaparken 8-10 mbit arasi indirme yapıyor.
-Eğer cloud üzerindeki indirmeyi IDM benzeri çoklu bağlantı atan bir program ile yaparsam 65mbit ile indirme yapıyor.
-Ama eğer cloud üzerinden boyutu bilinmeyen olarak çekilen bir dosyayı IDM ile indirmeye kalkarsam 8mbit ile indirme yapıyor.
-Problem sadece bizim sunucuda değil, benzer avrupa serverlerinden indirilen dosyalar için de var. Örnek olarak
https://tr.msi.com/Motherboard/MAG-B...upport#utility sitesinden driver indirirken.
Browser üzerinden
IDM üzerinden