Eski tip kimlikten yeni tip kimliğe geçiş yaptığınızda seri numarası değişiyor yeni tip kimliklerde seri numaranız aynıdır ister 2 ister 50 kere yeniden çıkarttırın seri numarası değişmez TC numaranız değişiyormuki seri numaranız değişsin? Ben bunu ilk kez sizde duydum ayrıca hazırladığınız evraklarda kimlik fotokopisi yoksa adli sicil kaydı başta olmak üzere ikametgah vs. hiç birinde sizin kimliğinizin seri numarası yazmaz ve insan kaynakları belgelerde tek tek sizin seri numaranıza bakmaz.
yorumlarda bi arkadaşda yazmış karakola gidin diye hocam o öncedendi kimliğinizi kaybettiğinizde karakola gidip resmî gazetede ilan veriyordunuz kimliğimi kaybettim hükümsüzdür diye ayrıca kimlik kaybında cezayı karakol değil nüfus müdürlüğü kesiyor vergi borcu olarak yansıyor e-devlette vergi borçlarım olarak kontrol edebilirsiniz.
Hocam aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. İçime su serpilmiş oldu. Ben güvenilir bir kaynak değildi ama TC numarası tabii değişmez ama seri numarası değişir bilgisini görmüştüm demek ki doğru değilmiş. Çok sağolun