Gereğinden fazla hırs insanı çukura sürükler.
Borsayı yatırım aracı olarak görüp uzun vadede birikim yapmayı düşünen kimse batmamıştır. 11 yıllık borsa serüvenimde hiç öyle birisiyle tanışmadım...
Ben iki defa battım. Tecrübeliyim bu konuda

ilkinde Kredili işlemle ikincisinde de forex'de yüksek kaldıraçla. İkisinde de birkaç saat içerisinde bütün para mı kaybettim, üzerine birde borçlandım! Her iki batış hikayesinin de bir sebebi var ama sonuç olarak battım mı? battım!.

Hisse senetlerinde batanların çoğu, benim gibi kısa sürede değil de daha uzun bir sürede batıyor. Sebebi de zarardan kaynaklı psikolojik çöküntüyle, zararı kurtarma çabasına girerek daldan dala konuyor. 1 saat içerisinde değil de birkaç ay belki de yıl içerisinde batıyor.
evet benim de aklımdan geçti kaldıraçlı işlem dedim onun yerine iddia oynarım daha iyi deyip vazgeçtim
Bilanço okuyamama ,şirketin geleceğini hizmet sektörünün geleccekte iş yapacağını tahmin edememe, şirket potansiyel büyümesi ve hisse başı kar olayını netleştirmeyi iyi okuma ve sabır.
2 TL den gübre işi yapan firmayı hala tutuyorum, 3 Tl den holding firmasını hala tutuyorum ve gelecekte o kadar güzel kar ve büyüyen şirketler var ki attığı kap lardan belli olan.
Sabırla olursan , salgın , deprem ,savaş gibi ülkeyi zararına olan durumlar olmadıkça borsa en mantıklı yatırım bence.
ben de 1 ayda 5k den fazla kazandım acil bir ihtiyaç olmazsa asla satmayı planlamıyorum hiç borsa uygulaması yüklemedim bile sadece yapı kredi internet bankacılığı var orada alım yapacağım zaman görüyorum onun dışında o parayı unuttum. ister düşsün ister yükselsin. aldığım hisseler de bist 30 içinde batma ihtimali zayıf olan banka enerji ve sanayi hisseleri çok bilinenler . Alım yaparken de kendimi eğitmedim gerek de yok. Yapı kredi bankası internet bankacılığı içinde çalışan akıllı borsacım al dediklerinde incelemesini yapmış raporlaştırmış gayet düzgün bir de ziraat yatırım hergün mail atıyor tüm şirketleri araştırmışlar uzmanlar ben sadece bunlara baktım o kadar... her iki bankanın al dediği kağırlardan seçtim zararım yok kafam rahat