YouTube ve Google aratmaları hem geçmişte yapılan aratmalar, beğenilen içerikler ve benzerlerine göre bir sonuç çıkarırken hem de aratma yapan kişinin konum ve dil seçeneğine göre de sonuç çıkarır. Yani sizin "kanal adı, kanal açıklaması, kanal ülkesi (konumu), kanal etiketleri, video başlıkları, video açıklaması, video etiketleri, videoların dili" için konum ve çeviriyi ayarlamanız gerekir. Örneğin ingilizce etiket kullanmanız kullandıkları dil ingilizce olmayan insanlar için sizi geri plana atacaktır. Eğer etiketler de de çeviri uygulanabiliyorsa sorun yok. Uzun süredir YouTube kullanmıyorum o yüzden ne kadarına imkan veriyor hatırlamıyorum. Sizin için tek kanal kullanmak daha kolay olabilir ama ben olsam her dil için farklı bir kanal açardım çünkü dediğim şekilde yapılması mümkün olmayabilir yine de araştırın tabii belki makul bir yöntemi vardır.
Etiketler çevrilmiyor fakat açıklama ve video başlığı vs çevriliyor. Konumun burada ciddi bir anlamda ifade etmediğini çoğu yer de okumuştum, fakat dil olarak ingilizceyi tercih etmemin sebebi çok yaygın olması. Mesela türkçe ve çok basit bir kanal anahtar kelimelerini girdiği türkçe giriyor. sonuç video patlamış ve ilgi görmüşse yorumlar da çeşit çeşit ülkeden cevap yazılıyor. Bence (eğer gerçekten bu konu iyi bilen biri varsa lütfen yanıtlasın) burada konum pek önemli değil, çevri imkanı youtube verdiği için onu yapıyorum, hemen hemen tüm ülkelere çeviriyorum. ama oradaki girdiğim anahtar kelimeler çevrilemiyor. dünya türkçe bilen 100 milyonu geçmez ama ingilizce bilen 2 milyarı geçtiği söyleniyor.