İyi akşamlar değerli hocalarım. Bugün size başıma gelen tatlı ama aynı zamanda trajikomik bir hikayeyi anlatmak istiyorum. Sonuna geldiğinizde vereceğiniz tepkiyi gerçekten merak ediyorum

Öncelikle 7 Mart gününe dönüyoruz. Twitter'da gezinirken karşıma rastgele bir profil çıktı. Kriptoyla ilgili olduğu için biraz bakayım dedim. Profilini inceledikten sonra pump-dump ilgili olduklarını gördüm. Bir de biyografide telegram linki vardı. Merak edip girdim, amacım aslında katılmak değil sadece biraz inceleyip gerçekten neler yapıyorlar görmekti. Gruba katıldıktan yaklaşık 2 gün sonra bir duyuru paylaşıldı. Yeni bir coinin pancakeswap borsasında listeleneceği ve 0.001 gibi ufak bir miktardan sürüleceği söyleniyordu. Hemen yatırım yapın birkaç saat içinde token 100x den fazla kazandıracak gibi yorumlar vardı. Amacım her ne kadar katılmayıp sadece ne yaptıklarını izlemek olsa da tokenin değerinin 0'larda olduğunu ve bir miktar yatırımımım bana bir şey kaybettirmeyeceğini düşündüm. Belki de her yıl 3-5 kez olan aynı günde 200x yapan coinlerden birine denk gelecektim.

Her neyse 9 Mart akşamı 50 dolar gibi bir parayı attım bahsettikleri borsaya. Denilen tokeni aldım. Kesin %3-5 artar böyle yuttururlar diye düşünürken birkaç saat sonra bildirim geldi. 50 dolarım 200 dolar olmuştu! O an gerçekten bir şans yakaladığımı düşündüm. Sonuçta token değeri artıyor ve benimde param katlanıyordu, ama o an satmak aklımın ucundan dahi geçmedi. Büyük ihtimal yine artar niye 200 dolarla yetineyim ki diye düşündüm.

O gece uygulamayı kapatarak yattım. 10 Mart sabahı girip baktığımda param tam 450 dolar olmuştu, yani token 3-4x daha yapmıştı. Ben tabi hala rüyalardayım. "Oh be sonunda buldum bu sefer ben de zengin olacağım." kafasında takılıyorum. Her neyse o gün de satmadım ve token artarak gün sonunda benim paramı 700 dolar seviyesine kadar çıkardı. O gece de mutlu bir şekilde yattım.

11 Mart sabahı yani bugün ise hikayenin asıl başlangıç yeri. Sabah kalktığımda paramın 200 dolara düştüğünü gördüm. Halbuki ben 1000 doları geçme ümidiyle kalkmıştım. Ufak bir hayal kırıklığından sonra satmayı düşündüm ama 2 günde bana bu kadar kazandıran bir token niye gün içinde eski değerine dönmesin ki? Ama asıl sormam gereken soru niye dönebileceğiydi. Gün içinde takılırken arada yine token grafiğine bakıyordum. Ancak hep aynı seviyelerde dolanıp duruyordu hatta ufak düşüşler yaşanıyordu. Ancak saatlerimiz 14.00 'ı gösterdiğinde grafik bir anda patlamaya başladı. Daha sabah 0.02 lerde olan token değeri 0.5 1 2 dolar gibi ani yükselişler yaptı. Param tekrardan 700 doları geçmişti. O an tabi ki aşırı mutlu şekilde takip etmeye devam ediyorum. Birkaç dakika sonra 3 dolar oldu ve param 1000 dolar seviyesini aştı. Yine artık satsam mı diye düşünürken coin saniyeler içinde önce 12 sonra 17 dolara kadar çıktı.

İNANAMIYORDUM! 50 dolar olarak yatırdığım para 115.000 dolar olmuştu. Türk lirasıyla yaklaşık 2 Milyon 180 Bin TL civarındaydı. O an hemen telefonu elime aldım, uygulamaya girdim ve satış işlemine başladım. Ancak 3 gündür aklıma hiç gelmeyen bir şey vardı. Ben bu tokeni hiç satmayı denemedim ki? Satışta hata verdi. Birkaç kez denedim ancak olmayınca uygulamada sorun var herhalde diye düşündüm. Yarım saat sonra tekrar denedim ancak yine olmadı ve o an yine 3 gündür aklıma hiç gelmeyen bir şey geldi. Bu token resmi bir kaynaktan mıydı? Yüzeysel olarak incelemiştim ama hiç gerçek bir topluluğu, sayfası var mı diye düşünmemiştim. Ve o an kafama dank etti, scam coine kurban düşmüştüm. Ben aslında param yükselip on binlerce dolar oldu sanarken token sahibi ekip milyon dolarlar kazanmış. Tabi bunu geç anlamam baya kötü oldu.

Olayın sonunu da anladığınızı düşünüyorum.

17 dolarlara çıkan tokenimiz 2-3 saat itibariyle 0.16 seviyesine kadar geri indi ve benim ol(ma)yan servetim de erimiş oldu haliyle . Hikayenin sonuna gelirsek bugün birkaç saatliğine de olsa kripto hesabımda 2 Milyon TL'den fazla para oldu, bir nevi sanal simülasyonda milyoner oldum . Her ne kadar iyi hissettirse de işin özünde 50 dolarımı kaybetmiş oldum. Ancak 50 dolara böyle bir fantaziyi başka yerde yaşayabilir miydim bilmiyorum. Kısacası, siz siz olun para kazanmak için böyle şeylere girmeyin. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum yorumlarınızı bekliyorum )))