Feri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tazminat almak için illa hukuk mahkemelerine dava açmakla uğraşmasına gerek yok hocam, uzlaştırma müessesesi bu konuda bu aralar revaçta.
Genelde ünlü avukatları didik didik twitter, facebook gibi sosyal mecraları gezip müvekkile yönelik hakaret / tehdit eylemi arıyorlar.
Ayrıca vekalet ücreti 10.000 TL olmuş, bir avukatla oturup anlaşsa konu sahibi arkadaş, bence 100 adet ayrı soruşturma dosyası için sıraya giren olur.

Hakaret suçunun kamu görevlisine işleneni hariç tamamı uzlaşmaya tabi, anladığım kadarıyla konu sahibine yazılı eylem var, suç sabit, 100 tane dosyada herkesten uzlaşmak için 5.000 TL istese en masumundan 500.000 TL yapar.
Hadi diyelim hepsi değil de %40'ıyla uzlaştı 200.000 TL. Uzlaşamayanlar yönünden de kovuşturma dosyası açıldığında avukata vekalet ücreti var otomatik olarak alınacak.

O nedenle benim naçizane tavsiyem bir avukat ile görüşüp vekalet vererek böyle bir durum içerisine girebilirsiniz.
ben de böyle düşünüyorum ama ne bileyim bir nevi sizin de söylediğiniz gibi uzlaştırma müessesinden paraya para demeyen çook var, siyasiler ünlüler vb... biraz tiksinç be..