Artık gerçekten şaşıracağım seviyelere geldi. 10 yılı aşkındır yazılım sektörü içinde olarak, şu anki tarih itibariyle buralara geleceğini asla tahmin etmezdim. Konuyu açanlara "Robotlar ve yapay zeka bizim elimizde, fişi çektiğimizde çalışamazlar." derdim ama bir süredir ben de hem korku hem de merak içinde gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Gerçekten tehlikeli seviyelere gelmek üzere. Belki de geldi bile diyebiliriz.
Şu videoda kullanılan teknolojiyi; yıllardır bankadaki müşteri temsilciniz ile görüşme yaparmış gibi size karşı kullandıklarını düşünün.
Çok dikkatli olmak gerek artık gerçekle gerçek olmayanı ayırt etmek için. Hatta gün gelecek belki de "bu sahte mi?" diye sorgulamak yerine "bu gerçek mi?" diye sorgulamaya başlıyacağız.
Teknolojinin çok ileri gideceğini yıllardır ön gördüm şahsım adına ama bu kadar ileri gitmesini de hiç istemedim.
Ancak kanun, regülasyon ve yaptırımlarla kontrol altına alınabilecek, fakat bir aşamadan sonra kontrolden çıkacak gibi bir hali var şu an için. Gerçekten endişelendirici...